Stortinget - Møte tirsdag den 9. oktober 2001 kl. 13

Dato: 09.10.2001

Referatsaker

Referat

  • 1.

    Lagtingets presidentskap melder at Lagtinget har konstituert seg og valgt presidenter og sekretærer.

  • 2.

    Odelstingets presidentskap melder at Odelstinget har konstituert seg og valgt presidenter og sekretærer.

    Enst.: Nr. 1 og 2 vedlegges protokollen.

Presidenten: Norges 146. Storting erklæres herved lovlig konstituert.

Presidenten foreslår at underretning om dette sendes Hans Majestet Kongen gjennom Regjeringens sjef, for at denne kan innhente Kongens bestemmelse om tiden for Stortingets åpning. – Det anses vedtatt.

Tidspunktet vil senere bli kunngjort.

Presidenten ber om bemyndigelse til, etter at Stortinget er erklært åpnet og etter at trontalen og beretningen om rikets tilstand er overlevert, å utbringe det sedvanlige ønske for Kongen og fedrelandet. – Denne bemyndigelse anses for gitt.

Presidenten ber om Stortingets bemyndigelse til å oppnevne en deputasjon på sju representanter til å motta Hans Majestet Kongen ved Stortingets åpning. – Denne bemyndigelse anses også for gitt.

Som deputasjon oppnevnes representantene Haakon Blankenborg, leder, Olaf Michael Thommessen, Inger S. Enger, Kjetil Bjørklund, Per-Kristian Foss, Marit Nybakk og Kristin Halvorsen.

Presidenten ber videre om Stortingets bemyndigelse for Presidentskapet til etter alminnelig praksis å utføre forskjellige forretninger som tilligger Presidentskapet, og tar opp følgende forslag:

«Presidentskapet bemyndiges til å la oppta og redigere debattene i Stortinget og dets avdelinger i samsvar med den gitte instruks samt til enhver tid å treffe de bestemmelser som måtte kreves i anledning av utgivelsen at Stortingstidende, innstillinger, dokumenter og lover.»

– Denne bemyndigelse anses som gitt.