Stortinget - Møte torsdag den 1. november 2001 kl. 10

Dato: 01.11.2001

Formalia

Presidenten: Fra Statsministerens kontor foreligger følgende brev til Stortinget, datert 26. oktober 2001:

«I statsråd for H.K.H. Kronprinsregenten holdt på Oslo slott 26. oktober 2001 kl. 1100 er bestemt:

Følgende utnevnes til statssekretærer: Sekretariatsleder Lars Arne Ryssdal, Arbeids- og administrasjonsdepartementet Kommandørkaptein Gunnar Heløe, Forsvarsdepartementet Kst. generaladvokat for Forsvaret Jørn Holme, Justis- og politidepartementet Personalsjef Rita Sletner, Justis- og politidepartementet Forsker Helge Ole Bergesen, Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet Banksjef Anders Johan Henrik Eira, Kommunal- og regionaldepartementet Dekanus Kristin Ørmen Johnsen, Kommunal- og regionaldepartementet Seniorrådgiver Morten Andreas Meyer, Kommunal- og regionaldepartementet Direktør Oluf Ulseth, Nærings- og handelsdepartementet Direktør Brit Skjelbred, Olje- og energidepartementet Direktør Olav Kjørven, Utenriksdepartementet, utviklingssaker»

Presidenten foreslår at det refererte brevet vedlegges protokollen – og anser det som vedtatt.

Representanten Einar Holstad, som har vært permittert, har tatt sete.

Fra representantene Åse Gunhild Woie Duesund, Synnøve Konglevoll, Øyvind Korsberg, Ingvild Vaggen Malvik og Siri A. Meling foreligger søknader om permisjon i tiden fra og med 6. november til og med 9. november – alle for å delta i den sjuende partskonferanse under FNs klimakonvensjon i Marrakech i Marokko.

Søknadene foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Troms fylke, Knut Werner Hansen, er forhindret fra å møte under representanten Synnøve Konglevolls permisjon på grunn av utenlandsopphold.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Aust-Agder fylke: Tormod Vågsnes For Rogaland fylke: Inger Lise Aarrestad For Troms fylke: Per-Willy Amundsen og Arne Bergland For Sør-Trøndelag fylke: Jørund Leknes

  • 2. Per-Willy Amundsen og Jørund Leknes innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Øyvind Korsberg og Ingvild Vaggen Malvik

Statsråd Laila Dåvøy overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Morten Lund vil fremsette et privat forslag.

Morten Lund (Sp): Jeg tillater meg å legge fram forslag om en handlingsplan for å stimulere til ansettelse av eldre arbeidstakere, herunder redusert eller fjerning av arbeidsgiveravgift for alle over 55 år.

Presidenten: Representanten Arne Sortevik vil fremsette et privat forslag.

Arne Sortevik (FrP): Jeg tillater meg å fremsette et forslag som dreier seg om klargjøring og presisering av beregningsgrunnlaget for vann- og avløpsgebyrer i landets kommuner.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.