Stortinget - Møte tirsdag den 6. november 2001 kl. 10

Dato: 06.11.2001

Referatsaker

Sak nr. 4

Referat

  • 1.(63)

    Forslag fra stortingsrepresentant Siv Jensen om tilpasninger i regelverket slik at godkjenning av konserndannelser i finansinstitusjoner også kan omfatte at et datterselskap har eksterne minoritetseiere som ikke er finansinstitusjoner (Dokument nr. 8:10 (2001-2002))

    Enst.: Sendes finanskomiteen.

  • 2.(64)

    Forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om å innføre et videreutdanningsår for lærere for å stimulere til kunnskapsvekst og motvirke utbrenthet (Dokument nr. 8:13 (2001-2002))

    Enst.: Sendes kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

  • 3.(65)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Kenneth Svendsen og Thore A. Nistad om å tillate flere aktører på Jernbaneverkets banenett (Dokument nr. 8:12 (2001-2002))

    Enst.: Punkt 1 sendes samferdselskomiteen. Punkt 2 tas ikke under behandling, jf. Grunnloven § 12 tredje ledd.

  • 4.(66)

    Forslag fra stortingsrepresentant Steinar Bastesen om å gjeninnføre norsk grensekontroll mot Schengen (Dokument nr. 8:9 (2001-2002))

Presidenten: Denne saken foreslås lagt ut til gjennomsyn for tingets medlemmer i minst en dag og deretter ført opp på kartet til behandling, jf. forretningsordenens § 28 tredje ledd bokstav c.

Steinar Bastesen har bedt om ordet.

Steinar Bastesen (Kp): Forslaget i Dokument nr. 8:9 mener jeg bør oversendes til justiskomiteen. Begrunnelsen for det er følgende: Norge er i krig. Vi er i en terrorkrig. Vi aner ikke hva slags folk som kommer til dette landet. Det melder seg folk på politistasjonene som vi ikke aner hvor kommer fra. Det er nødvendig å gi dette en grundig behandling, slik at alle partiene får meddele skriftlig hva de synes om dette forslaget. Derfor bør det oversendes til justiskomiteen.

Presidenten: Representanten Steinar Bastesen har tatt opp forslag om at Dokument nr. 8-forslaget skal oversendes til justiskomiteen.

Det voteres alternativt mellom Presidentskapets forslag til behandlingsmåte og forslaget fra representanten Bastesen.

Votering:Ved alternativ votering mellom Presidentskapets forslag og forslaget fra Steinar Bastesen bifaltes Presidentskapets forslag mot 1 stemme.Videre ble referert:
  • 5.(67)

    Innberetning fra valgkomiteen om oppnevning av varamedlemmer for utenrikskomiteens medlemmer av Konsultasjonsorganet for EØS-saker (EØS-utvalget) (S. nr. 12 (2001-2002))

Presidenten: Her gjør presidenten oppmerksom på at det skal gjøres en korreksjon i den foreliggende innberetning, idet II skal utgå. Innberetningen vil bli beriktiget i den trykte utgaven.

Referatsaken foreslås vedlagt protokollen – det anses vedtatt.