Stortinget - Møte tirsdag den 18. desember 2001 kl. 10

Dato: 18.12.2001

Formalia

Dessuten forelå følgende

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter tirsdag og onsdag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Jens Stoltenberg (A): Jeg foreslår Kjell Engebretsen.

Presidenten: Kjell Engebretsen er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for dagens og morgendagens møter.

Representanten Torbjørn Andersen vil framsette to private forslag.

Torbjørn Andersen (FrP): Jeg skal få fremsette to forslag. Det ene er på vegne av Per Sandberg og meg selv om at bestemmelsene om nattarbeid i lov om arbeidervern og arbeidsmiljø endres for å oppnå økt fleksibilitet.

Jeg vil også få fremme forslag på vegne av Øyvind Korsberg, Per Sandberg, Per Roar Bredvold og meg selv om at skogeiendommer der det har oppstått høy konfliktgrad mellom grunneiere og vernemyndigheter, tas ut av planen for opptrapping av barskogvernet.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Presidenten vil foreslå at tilleggsdagsordenen behandles etter den ordinære dagsorden. – Ingen innvendinger er framkommet mot det, og det anses vedtatt.

Presidenten gjør for øvrig oppmerksom på, uten at man har til hensikt å begrense representantenes muligheter til å ta ordet, at man under saken på tilleggsdagsordenen vil komme til å foreslå at en representant fra hver av partigruppene får ordet til et innlegg. Og så får vi jo da se hvordan det utvikler seg.