Stortinget - Møte tirsdag den 26. februar 2002 kl. 10

Dato: 26.02.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Kjell Engebretsen, Siri Hall Arnøy, Eirin Faldet, May Britt Vihovde og Torny Pedersen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Jan Sahl fra og med 26. februar og inntil videre

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Inger S. Enger fra og med 26. februar og inntil videre

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten May Hansen i tiden fra og med 26. februar til og med 28. februar

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten André Kvakkestad i dagene 27. og 28. februar for å delta i møte i Europarådets parlamentariske forsamling i Ukraina

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Akershus fylke, Harald Espelund, er forhindret fra å møte under representanten André Kvakkestads permisjon i dagene 27. og 28. februar på grunn av utenlandsopphold.

Følgende vararepresentanter foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden:

For Akershus fylke: Ib Thomsen

For Nordland fylke: Kari Økland

For Oppland fylke: Hans Seierstad

For Østfold fylke: Linn Laupsa

– Det anses vedtatt.

Hans Seierstad foreslås innvalgt i Lagtinget for den tiden han møter for representanten Inger S. Enger. – Det anses også vedtatt.

Kari Økland, Hans Seierstad og Linn Laupsa er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Jens Stoltenberg (A): Jeg foreslår Kjell Engebretsen.

Presidenten: Kjell Engebretsen er forslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter denne uken.

Utenriksminister Jan Petersen overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Per Sandberg vil fremsette et privat forslag.

Per Sandberg (FrP): På vegne av representantene Siv Jensen, Gjermund Hagesæter og meg selv har jeg den ære å fremme forslag om å be Regjeringen gjennomføre tiltak for å sikre fri konkurranse på markedet for kommunale tjenestepensjonsordninger.

Presidenten: Representanten Kenneth Svendsen vil fremsette et privat forslag.

Kenneth Svendsen (FrP): På vegne av Thore A. Nistad og meg selv har jeg den ære og glede å fremme forslag om reduserte bompengesatser på riksvei 5, Fjærlandsveien, mellom Fjærland og Sogndal.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.