Stortinget - Møte torsdag den 28. februar 2002 kl. 10

Dato: 28.02.2002

Formalia

Presidenten: Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Siri Hall Arnøy fra og med 28. februar og inntil videre

  • fra representanten Trine Skei Grande om permisjon i tiden fra og med 6. mars til og med 8. mars for å delta på konferanse ved Wilton Park i Storbritannia

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentantene, for Akershus fylke Christian Holm og for Oslo Ola Elvestuen, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Christian Holm er til stede og vil ta sete.

Representanten Marit Arnstad vil framsette et privat forslag.

Marit Arnstad (Sp): Jeg vil gjerne få lov å sette fram et forslag om rett til svangerskapspenger for selvstendig næringsdrivende kvinner.

Presidenten: Representanten Heidi Sørensen vil framsette et privat forslag.

Heidi Sørensen (SV): På vegne av representantene Hallgeir H. Langeland, Inge Ryan og meg selv vil jeg sette fram et forslag om konvertering av oppvarming med fossile energikilder til oppvarming med nye fornybare energikilder, for å redusere utslippene av farlige klimagasser.

Presidenten: Representanten Magnhild Meltveit Kleppa vil framsette et privat forslag.

Magnhild Meltveit Kleppa (Sp): På vegner av representanten Rune J. Skjælaaen og meg sjølv vil eg setje fram eit forslag om betre prosessar ved etablering av flyktningmottak.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.