Stortinget - Møte torsdag den 14. mars 2002 kl. 10

Dato: 14.03.2002

Formalia

Presidenten: Fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unions 107. interparlamentariske konferanse i Marrakech foreligger søknad om permisjon, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Karin Andersen. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 14. mars til og med 22. mars for representantene Karin Andersen og Oddbjørg Ausdal Starrfelt, i tiden fra og med 15. mars til og med 22. mars for representanten Thore A. Nistad og i tiden 18. mars til og med 22. mars for representantene Rune J. Skjælaaen, Knut Storberget og Finn Martin Vallersnes.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Hedmark fylke, Grethe G. Fossum, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte på Stortinget under representanten Knut Storbergets permisjon i tiden fra og med 18. mars til og med 22. mars av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Hedmark fylke: Helge Bjørnsen og Bernt Egil Torp For Hordaland fylke: Mali Grete N. Aksnes For Oppland fylke: Morten Ørsal Johansen For Rogaland fylke: Inger Lise Aarrestad og Jan Petter Rasmussen.

  • 3. Mali Grete N. Aksnes og Morten Ørsal Johansen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Rune J. Skjælaaen og Thore A. Nistad.

Presidenten: Helge Bjørnsen og Jan Petter Rasmussen er til stede og vil ta sete.

Representanten Åslaug Haga vil fremsette et privat forslag.

Åslaug Haga (Sp): På vegne av meg sjøl vil jeg fremme forslag om behandlingsgaranti for unge og nye stoffmisbrukere.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.