Stortinget - Møte tirsdag den 30. april 2002 kl. 10

Dato: 30.04.2002

Formalia

Presidenten: Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra den oppnevnte stortingsdelegasjon til Jugoslavia, Bosnia-Hercegovina og Kroatia foreligger søknad, undertegnet av delegasjonens leder, Stortingets president Jørgen Kosmo. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 7. mai til og med 14. mai for Stortingets president Jørgen Kosmo og representanten Per Ove Width, og i dagene 7. og 8. mai for representantene Haakon Blankenborg, Julie Christiansen og Bjørn Jacobsen

  • fra representantene Trond Giske, May Hansen og Sonja Irene Sjøli om permisjon i dagene 7. og 8. mai – alle for å delta i den norske delegasjonen til FNs spesialsesjon om barn i New York

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Akershus fylke: Mette Korsrud og Anette M. Solli.

    For Møre og Romsdal fylke: Ingrid I. Opedal.

    For Oppland fylke: Reidun Gravdahl.

    For Sør-Trøndelag fylke: Ola Røtvei.

    For Vestfold fylke: Dag Terje Andersen og Vidar Andersen.

    For Østfold fylke: Linn Laupsa.

  • 3. Anette M. Solli, Ingrid I. Opedal, Dag Terje Andersen og Vidar Andersen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for representantene Julie Christiansen, Bjørn Jacobsen, Jørgen Kosmo og Per Ove Width.

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen vil framsette et privat forslag.

Jan Arild Ellingsen (FrP): Jeg skal på vegne av meg selv legge fram forslag om at det innføres en fast ubetinget fengselsstraff dersom noen benytter seg av våpen når man begår en kriminell handling.

Presidenten: Representanten Ola D. Gløtvold vil framsette et privat forslag.

Ola D. Gløtvold (Sp): På vegne av stortingsrepresentant Inger S. Enger og meg selv vil jeg framsette et forslag om å styrke dyrevernet gjennom sterkere folkevalgt deltakelse og medansvar der det oppstår konflikt på grunn av skader og tap forvoldt av fredede rovdyr.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at formiddagsmøtet om nødvendig fortsetter utover den reglementsmessige tid, kl. 15, til dagens kart er ferdigbehandlet.

– Det anses vedtatt.