Stortinget - Møte fredag den 7. juni 2002 kl. 10

Dato: 07.06.2002
President: Jørgen Kosmo

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 21. mai 2002 (jf. Innst. O. nr. 44):
    "Stortinget ber Regjeringen komme tilbake til Stortinget med forslag til organiseringen av følgende fordelingsordning i statsbudsjettet for 2003:
    Den delen av kulturmidlene fra tippingen som fordeles av Kongen skal gå til en egen fordelingsordning. Om lag 40 pst. av midlene skal gå til å realisere den kulturelle skolesekken over hele landet. Om lag 30 pst. skal gå til Frifond og om lag 30 pst. til investeringer og vedlikehold av lokale/regionale kulturelle møteplasser, slik som for eksempel flerbrukshus, allaktivitetshus og hus for kultur.
    Denne ordningen skal ikke gå på bekostning av tilsvarende bevilgninger på statsbudsjettet, men føre til en reell økning til disse formålene minst tilsvarende den økte tilførselen fra tippemidlene."

  • Sak nr. 2

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 21. mai 2002 (jf. Innst. O. nr. 44):
    "Stortinget ber Regjeringen stå fast på målet om å nå gjennomsnittlig OECD-nivå på forskningen innen 2005, og sørge for dette i de ordinære budsjettframlegg."

  • Sak nr. 3

    Forslag oversendt fra Odelstingets møte 21. mai 2002 (jf. Innst. O. nr. 44):
    "Stortinget ber Regjeringen om at grunnforskningens andel av de totale forskningsmidlene opprettholdes, og ber Regjeringen sørge for dette i statsbudsjettet."

  • Sak nr. 4

    Innstilling fra familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om forslag fra stortingsrepresentantene Olav Gunnar Ballo, Magnhild Meltveit Kleppa, Ågot Valle og Odd Roger Enoksen om en bevilgning til bygging av Kautokeino anno 1852 ((Innst. S. nr. 196 (2001-2002), jf. Dokument nr. 8:102 (2001-2002)))

  • Sak nr. 5

    Interpellasjon fra representanten Finn Kristian Marthinsen til justisministeren:
    "Den praktiske avviklingen av soningskøene har vært i fokus den siste tiden. Derimot har innholdet i soningen ikke vært viet så mye oppmerksomhet. Stortinget behandlet i forrige periode både kriminalomsorgsmeldingen og straffegjennomføringsloven. Innholdet i soningen stod sentralt. Hver enkelt innsatt skal få en egen kontaktbetjent, og det skal utarbeides individuelle soningsplaner.
    Hvordan fungerer disse ordningene i dag, og er det forskjell på det tilbudet som gis til mannlige og kvinnelige innsatte? Bygger soningsprogram på resultat av forskning, og er det utarbeidet en opptrappingsplan for å heve kvaliteten på kriminalomsorgen? Er det planer om å forhindre "gjengangere" ved bedre forberedelse av løslatelsesfasen? Hvordan ønsker man å involvere de frivillige og private initiativ i kriminalomsorgen? Mange førstegangsinnsatte sliter med rusproblemer. Blir disse ivaretatt tilstrekkelig ut fra erfaring med 12-soning?"

  • Voteringer

  • Referatsaker

Møtet hevet kl. 11.45.