Stortinget - Møte tirsdag den 26. november 2002 kl. 10

Dato: 26.11.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Rolf Terje Klungland, Olav Akselsen, Ivar Kristiansen og Oddbjørg Ausdal Starrfelt, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Statsråd Per-Kristian Foss overbrakte 6 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Odd Roger Enoksen vil fremsette et privat forslag.

Odd Roger Enoksen (Sp): Jeg vil fremme forslag om å opprette to stortingsoppnevnte granskningskommisjoner for å vurdere alle forhold rundt Mehamn-ulykken og forliset til «Utvik Senior».

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Til behandling foreligger de saker som er oppført på dagsorden nr. 19.

Stortingets presidentskap har mottatt brev fra Høyres stortingsgruppe der det vises til at regjeringspartiene og Fremskrittspartiet har inngått en avtale vedrørende neste års statsbudsjett som får avgjørende betydning for behandlingen av budsjettet. De budsjettinnstillingene som foreligger fra finanskomiteen, inneholder naturlig nok ikke de elementene som er resultatet av nevnte avtale.

For å ivareta en ryddigst mulig behandling og skape det best mulige grunnlag når Stortinget skal vedta rammeområder og regelverket for skatter og avgifter, er det nødvendig at finanskomiteen får anledning til å utarbeide tilleggsinnstillinger til de avgitte finansinnstillingene.

Det har som konsekvens at finansdebatten må utsettes, og den vil da bli avholdt mandag 2. desember og bli avviklet i løpet av én dag.

Presidenten vil på denne bakgrunn foreslå at innstillingene under sakene nr. 2 og 3 på dagens kart sendes tilbake til finanskomiteen. Det gjelder altså Budsjett-innst. S. I og Budsjett-innst. S. 1.

– Det anses vedtatt.

Sakene nr. 1, 4 og 5 tas av kartet for dagens møte og føres opp på kartet for Stortingets møte 2. desember, mens dagsordenpunktene nr. 6, 7, 8 og 9 behandles i dette møtet.

Det blir ikke noe møte i Stortinget i morgen, onsdag, men torsdagens møte blir avholdt i henhold til det utsendte ukeprogram.

Når det gjelder fremdriftsplanen for fagkomiteenes behandling av budsjettet, vil en revidert terminliste bli behandlet i et møte i arbeidsordningskomiteen senere i dag.

Presidenten vil så, med henvisning til § 26 i Stortingets forretningsorden, foreslå at ukeprogrammet endres slik at det settes møte i Odelstinget umiddelbart etter dette møtet. – Det anses vedtatt.

Vi går da over til behandling av de resterende sakene på dagens dagsorden.