Stortinget - Møte torsdag den 5. desember 2002 kl. 10

Dato: 05.12.2002

Formalia

Presidenten: Representantene Finn Kristian Marthinsen, Bjørgulv Froyn og Åge Konradsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Ingvild Vaggen Malvik fra og med 5. desember og inntil videre.

Denne søknaden foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra henholdsvis første og andre vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Jørund Leknes og Heidi K. Larsen, foreligger søknader om å bli fritatt for å møte i Stortinget under representanten Ingvild Vaggen Malviks permisjon, av velferdsgrunner.

Disse søknadene foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Tredje vararepresentant, Kirsti Welander, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Kirsti Welander foreslås innvalgt i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Ingvild Vaggen Malvik. – Det anses vedtatt.

Representanten Åslaug Haga vil framsette et privat forslag.

Åslaug Haga (Sp): På vegne av representanten Odd Roger Enoksen og meg sjøl fremmer jeg forslag om å innføre et nasjonalt forbud mot klasebomber.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten meddele at innstillingene til sakene 2, 3 og 4 ikke har ligget ute i den reglementsbestemte tid, dvs. 48 timer. Med hjemmel i forretningsordenens § 32 vil presidenten foreslå at Stortinget likevel behandler disse sakene nå. – Det anses vedtatt.