Stortinget - Møte onsdag den 8. januar 2003 kl. 10

Dato: 08.01.2003

Formalia

Presidenten: Presidenten tar seg den frihet å ønske alle et godt nytt år og vel møtt til gagns arbeid i vårsesjonen 2003.

Representantene Karin S. Woldseth og Torstein Rudihagen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger fem permisjonssøknader:

  • fra Senterpartiets stortingsgruppe om at den innvilgede permisjon for representanten Eli Sollied Øveraas endres til sykepermisjon fra og med 8. januar og inntil videre

  • fra Høyres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Silja Ekeland fra og med 8. januar og inntil videre

  • fra representantene Rune J. Skjælaaen, Heikki Holmås og Magnhild Meltveit Kleppa om permisjon i dagene 8. og 9. januar, alle for å delta i informasjonskurs ved Forsvarets høgskole

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget.

– Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Hordaland fylke, Erlend Nornes, er for tiden utenlands og av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget i tiden fra og med 8. januar til og med 10. januar, under representanten Silja Ekelands permisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Hordaland fylke: Mali Grete N. Aksnes, Erlend Nornes og Bente Gunn Håtuft For Møre og Romsdal fylke: Ola T. Heggem For Oslo: Akhtar ChaudhryFor Rogaland fylke: Endre Skjørestad

  • 2. Mali Grete N. Aksnes innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Rune J. Skjælaaen.

Presidenten: Mali Grete N. Aksnes, Ola T. Heggem, Bente Gunn Håtuft, Akhtar Chaudhry og Endre Skjørestad er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Finn Martin Vallersnes er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Finn Martin Vallersnes anses enstemmig valgt som settepresident for inneværende ukes møter.

Representanten Karin Andersen vil fremsette et privat forslag.

Karin Andersen (SV): På vegne av representanten Øystein Djupedal og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om økt statlig bostøtte og forslag om en kompensasjonsordning til kommuner som får uforutsett store utgifter til sosialhjelp på grunn av økte strømpriser, for å sikre eldre og vanskeligstilte trygghet for at de vil få hjelp med å betale for nødvendig oppvarming.

Presidenten: Representanten Siv Jensen vil fremsette et privat forslag.

Siv Jensen (FrP): På vegne av representanten Øyvind Korsberg og meg selv vil jeg sette frem forslag om å fjerne elavgift og moms på elektrisitet i perioden 01.01.03–30.04.03.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.