Stortinget - Møte mandag den 27. januar 2003 kl. 12

Dato: 27.01.2003

Referatsaker

Sak nr. 20

Referat

  • 1.(138)

    Statlige tilsyn (St.meld. nr. 17 (2002-2003))

Presidenten: Presidenten foreslår at meldingen sendes familie-, kultur og administrasjonskomiteen.

Carl I. Hagen har bedt om ordet.

Carl I. Hagen (FrP): Stortingsmeldingen om statlige tilsyn er en meget komplisert sak som kunne vært behandlet i forskjellige komiteer og på forskjellige måter. Det vanlige har jo vært at det har vært en stortingsmelding for hvert tilsyn, som har vært behandlet av fagkomiteen for det tilsynet her i Stortinget. Nå er det mange tilsyn, og det er generelle ting som er felles for tilsynene. Jeg vil likevel få lov til å si at når jeg støtter presidentens forslag, er det fordi det ikke er noen hindring for at familie-, kultur- og administrasjonskomiteen, dersom den f.eks. ønsker å få vite om synspunktene til samferdselskomiteen når det gjelder det som berører Luftfartstilsynet eller Post- og teletilsynet, som samferdselskomiteen vanligvis steller med og har mer kunnskaper om, åpner for at samferdselskomiteen kan få komme med et dokument hvis den har ønsker om det. For jeg synes det vil være litt rart om fagkomiteene skal være avskåret fra å komme med en mening når det gjelder sine «egne» tilsyn. Dette gjelder områder hvor de vanligvis har mye mer kompetanse og kunnskap, det være seg f.eks. om konsekvensen for brukere og funksjonaliteten hvis tilsyn flyttes.

Jeg tar altså ikke opp noe annet forslag, men jeg anmoder familie-, kultur- og administrasjonskomiteen om å la de andre fagkomiteene som er berørt av meldingen, få avgi synspunkter i denne innstillingen.

Votering:Presidentens forslag bifaltes enstemmig.

Videre ble referert:

  • 2.(139)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Morten Lund, Åslaug Haga, Rune J. Skjælaaen og Magnhild Meltveit Kleppa om å fjerne fordelsbeskatningen av arbeidsgivers betaling av månedskort til kollektivtrafikk for arbeidstaker (Dokument nr. 8:49 (2002-2003))

    Enst.: Sendes finanskomiteen.

  • 3.(140)

    Oslo kommune sender skriv datert 15. januar 2003 med uttalelse fra bystyret om skattepolitikk og fordeling av skatteinntekter

    Enst.: Vedlegges protokollen.