Stortinget - Møte tirsdag den 25. mars 2003 kl. 10

Dato: 25.03.2003

Referatsaker

Sak nr. 5

Referat

  • 1.(185)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Kristin Halvorsen, Heidi Sørensen og Lena Jensen om etablering av et nasjonalt senter for genøkologi i Tromsø (Dokument nr. 8:86 (2002-2003))

    Enst.: Sendes energi- og miljøkomiteen.

  • 2.(186)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Bjørn Jacobsen, Hallgeir H. Langeland, Åsa Elvik, Heidi Grande Røys, Ågot Valle, Audun Bjørlo Lysbakken og Geir-Ketil Hansen om bedre kartlegging av rasfaren i Norge, samfunnsmessige konsekvenser og konkrete tiltak for å forhindre at menneskeliv og verdier går tapt (Dokument nr. 8:87 (2002-2003))

Presidenten: Presidenten foreslår at denne saken sendes energi- og miljøkomiteen, som forelegger sitt utkast til innstilling for samferdselskomiteen til uttalelse før innstilling avgis.

Hallgeir H. Langeland (SV): Som nestleiar i energi- og miljøkomiteen vil eg seia at dette er ei sak som i utgangspunktet ikkje denne komiteen skal ha. Det må sannsynlegvis vera samferdselskomiteen som skal ha ho, fyrst og fremst iallfall.

Eg veit ikkje kva for prosedyre det er for dette, men naturleg nok bør ei sak om rassikring gå til samferdselskomiteen.

Stortingspresident Jørgen Kosmo: Forslaget, i den form det er fremmet, viser ikke bare til spørsmål knyttet til rasfare på vei, men har et betydelig omfang, også et omfang med samfunnsmessige konsekvenser. Presidentskapet fant derfor, da man vurderte denne saken, at den komite som har ansvaret for de samfunnsmessige konsekvenser og også plan- og bygningsloven og de lover som ellers hører under dette, måtte være den riktige komite å behandle dette i. Men fordi forslaget også berører rasfare på vei, fant vi det fornuftig at utkast til innstilling sendes samferdselskomiteen til uttalelse før endelig innstilling avgis.

Presidentskapet opprettholder sitt forslag til behandlingsmåte.

Presidenten: Er det alternative forslag? – Det er det ikke, og Presidentskapets forslag er enstemmig bifalt.

Videre ble referert:

  • 3.(187)

    Ombudsmannsnemnda for Forsvarets innberetning om virksomheten i tiden 1. januar – 31. desember 2002 (Dokument nr. 5 (2002-2003))

    Enst.: Sendes forsvarskomiteen.

  • 4.(188)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Ola D. Gløtvold, Odd Roger Enoksen, Jorunn Ringstad og Åslaug Haga om at større endringer i struktur, lokalisering og kapasitetsforhold innen spesialisthelsetjenesten forelegges Stortinget til behandling (Dokument nr. 8:85 (2002-2003))

    Enst.: Sendes sosialkomiteen.