Stortinget - Møte tirsdag den 4. november 2003 kl. 10

Dato: 04.11.2003

Formalia

Presidenten: De innkalte vararepresentanter, for Hordaland fylke Erlend Nornes og for Troms fylke Leif Christian Johansen, har tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra Senterpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om velferdspermisjon for representanten Jorunn Ringstad i tiden fra og med 4. november til og med 11. november.

  • Fra Stortingets delegasjon til NATO-parlamentarikerforsamlingens 49. sesjon i Orlando, Florida, foreligger søknad undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Jan Tore Sanner, om permisjon i tiden fra og med 5. november til og med 12. november for representanten Gunnar Halvorsen, i tiden fra og med 6. november til og med 13. november for representantene Kjetil Bjørklund, Per Roar Bredvold, Trond Helleland og Per Ove Width, og i tiden fra og med 7. november til og med 13. november for representanten Ranveig Frøiland.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Aust-Agder fylke: Liv Marit Moland For Buskerud fylke: John-Ragnar Aarset For Hedmark fylke: Johnny Hult For Hordaland fylke: Rita Tveiten For Oppland fylke: Tove Lehre For Sogn og Fjordane fylke: Liv Signe NavarseteFor Vestfold fylke: Vidar Andersen

  • 3. Johnny Hult, Tove Lehre og Vidar Andersen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Per Roar Bredvold, Kjetil Bjørklund og Per Ove Width.

Presidenten: Liv Signe Navarsete er til stede og vil ta sete.

Endring av ukeprogrammet

Presidenten: Med hjemmel i forretningsordenens § 26 fjerde ledd vil presidenten foreslå at det oppsatte ukeprogram for inneværende uke endres slik at det torsdag 6. november etter stortingsmøtets slutt settes referatmøte i Odelstinget.

– Det anses vedtatt.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten ber om forslag på settepresident.

Oddvard Nilsen (H): Jeg foreslår Elisabeth Røbekk Nørve.

Presidenten: Elisabeth Røbekk Nørve er foreslått som settepresident. – Andre forslag foreligger ikke, og Elisabeth Røbekk Nørve anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Statsråd Kristin Clemet overbrakte 6 kgl. proposisjoner (se under Referat).