Stortinget - Møte torsdag den 11. mars 2004 kl. 10

Dato: 11.03.2004

Formalia

Presidenten: Fra den møtende vararepresentant for Akershus fylke, Harald Espelund, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte under den resterende del av representanten André Kvakkestads permisjon, dvs. i dagene 11. og 12. mars, av velferdsgrunner.

Denne søknad foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Akershus fylke, Ib Thomsen, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Ib Thomsen er til stede og vil ta sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Olav Akselsen fra og med 11. mars og inntil videre.

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Signe Øye fra og med 12. mars og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Hordaland fylke: Pål Berrefjord For Østfold fylke: Ane Sofie Tømmerås

  • 3. Pål Berrefjord innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Leif Lund.

Presidenten: Representanten Ingvild Vaggen Malvik vil fremsette et privat forslag.

Ingvild Vaggen Malvik (SV): Jeg vil på vegne av representantene Hallgeir H. Langeland, Siri Hall Arnøy og meg selv fremme forslag om tiltak for å øke bruken av turbiner i lokale vannverk for å utnytte energien til kraftproduksjon.

Presidenten: Representanten Rolf Reikvam vil fremsette et privat forslag.

Rolf Reikvam (SV): På vegne av representantene Lena Jensen, Karita Bekkemellem Orheim, Vidar Bjørnstad og meg selv vil jeg fremme forslag om å revitalisere Kompetansereformen som en utdannings- og arbeidslivsreform.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et privat forslag.

Karin Andersen (SV): På vegne av representantene Ingvild Vaggen Malvik, Kjetil Bjørklund, Heidi Sørensen og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om tiltak for 4 000 nye arbeidsplasser gjennom økt satsing på bioenergi.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.