Stortinget - Møte torsdag den 28. oktober 2004 kl. 10

Dato: 28.10.2004

Formalia

Presidenten: Den innkalte vararepresentant for Hordaland fylke, Ragna Flotve, har tatt sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møte i dag – og anser det vedtatt.

Presidenten vil foreslå Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Ranveig Frøiland. – Andre forslag foreligger ikke, og Oddbjørg Ausdal Starrfelt og Ranveig Frøiland anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møte i dag.

Representanten Karin S. Woldseth vil framsette et privat forslag.

Karin S. Woldseth (FrP) [10:02:36]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentantene Carl I. Hagen, Ulf Erik Knudsen og meg selv fremme forslag om midlertidig utsettelse av gjennomføringen av monopol på drift av gevinstautomater, for å sikre de frivillige organisasjoners inntekter inntil ESA har avsluttet saken.

Presidenten: Representanten Harald T. Nesvik vil framsette et privat forslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:03:17]: På vegne av representantene Øyvind Vaksdal, Øyvind Korsberg, Per Sandberg, Lodve Solholm og meg selv vil jeg fremme forslag om erstatning etter flom.

Presidenten: Representanten Inger S. Enger vil framsette et privat forslag.

Inger S. Enger (Sp) [10:03:49]: På vegne av Åslaug Haga og meg sjøl vil jeg fremme forslag om å innføre en midlertidig stans i vernevedtak inntil en har gjennomført en konsekvensutredning av vernepolitikken med fokus på hvordan denne påvirker bosetting og næringsutvikling.

Presidenten: Representanten Oddbjørg Ausdal Starrfelt vil framsette et privat forslag.

Oddbjørg Ausdal Starrfelt (A) [10:04:21]: Eg vil på vegner av Sigrun Eng, Sylvia Brustad, Signe Øye og meg sjølv fremja forslag om å halda oppe jernbanetilbodet Oslo–Stockholm og Oslo–Göteborg–København på noverande nivå og å greia ut forslag til varig drift i eit samarbeid mellom Noreg og Sverige.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.