Stortinget - Møte mandag den 4. april 2005 kl. 12

Dato: 04.04.2005

Formalia

Presidenten: Representantene Olav Akselsen, Karita Bekkemellem Orheim og Synnøve Konglevoll, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unions 112. konferanse i Manila foreligger permisjonssøknad, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Karin Andersen. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 4. april til og med 6. april for representantene Karin Andersen, Trine Skei Grande, Ola T. Lånke, Thore A. Nistad og Finn Martin Vallersnes.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Hedmark fylke: Helge BjørnsenFor Oppland fylke: Morten Ørsal JohansenFor Oslo: Ola ElvestuenFor Rogaland fylke: Inger Lise AarrestadFor Sør-Trøndelag fylke: Tora Husan

  • 3. Morten Ørsal Johansen innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Thore A. Nistad.

Presidenten: Helge Bjørnsen, Morten Ørsal Johansen, Ola Elvestuen, Inger Lise Aarrestad og Tora Husan er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Kjell Engebretsen. – Andre forslag foreligger ikke, og Kjell Engebretsen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Odd Einar Dørum overbrakte to kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Så til det tillyste kveldsmøtet i dag. Ettersom to av interpellasjonene har falt bort, er det all mulig grunn til å tro at vi vil bli ferdige på formiddagens møte. Om det skulle knipe litt med tiden, vil presidenten være innstilt på å fortsette litt utover kl. 15. Dette til Stortingets informasjon.