Stortinget - Møte mandag den 18. april 2005 kl. 12

Dato: 18.04.2005

Formalia

Presidenten: Representantene André Kvakkestad og Finn Kristian Marthinsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Den innkalte vararepresentant fra Rogaland fylke, Olaf Gjedrem, har tatt sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Ranveig Frøiland og Asmund Kristoffersen. – Andre forslag foreligger ikke, og Ranveig Frøiland og Asmund Kristoffersen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter i inneværende uke.

Statsråd Valgerd Svarstad Haugland overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Marit Nybakk vil framsette to private forslag.

Marit Nybakk (A) [12:02:41]:Jeg vil framsette to private forslag.

På vegne av representantene Bendiks H. Arnesen, Grethe Fossli, Kjetil Bjørklund, Marit Arnstad, Per Ove Width, Øyvind Korsberg og meg selv har jeg den ære å foreslå fortsatt stasjonering av Forsvarets 337 skvadron – Kysthelikopterskvadronen – med skvadronledelse på Bardufoss også etter innfasing av de nye NH90-helikoptrene.

På vegne av representantene Gunnar Halvorsen, Tore Nordtun, Marit Arnstad og meg selv har jeg den ære å legge fram forslag om initiativ overfor næringslivet i Rogaland med tanke på å bygge en helikoptersimulator for NH90-helikoptre på Stavanger Lufthavn/Sola Flystasjon.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.