Stortinget - Møte onsdag den 27. april 2005 kl. 10

Dato: 27.04.2005

Formalia

Presidenten: Representantene Magnar Lund Bergo og Einar Steensnæs, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Representanten Magnar Lund Bergo vil framsette et privat forslag.

Magnar Lund Bergo (SV) [10:01:35]: På vegne av representantene Audun Bjørlo Lysbakken, May Hansen, Siri Hall Arnøy og meg selv vil jeg få lov å legge fram forslag om å beskytte husstander mot telefonsalg hvis det ikke er gitt aktivt samtykke til dette.

Presidenten: Representanten Inga Marte Thorkildsen vil framsette et privat forslag.

Inga Marte Thorkildsen (SV) [10:02:16]: På vegne av representantene May Hansen, Heikki Holmås og meg sjøl vil jeg fremme forslag om å gi hjemmeværende forelder midlertidig status som aleneforsørger når den andre forelderen fengsles i tre måneder eller mer.

Presidenten: Representanten May Hansen vil framsette to private forslag.

May Hansen (SV) [10:02:51]: På vegne av representanten Inga Marte Thorkildsen og meg selv vil jeg legge fram forslag om å lage en levekårsundersøkelse for kvinner i Norge.

På vegne av representanten Inga Marte Thorkildsen og meg selv vil jeg legge fram forslag om en nasjonal handlingsplan for fosterhjem.

Presidenten: Representanten Åse Gunhild Woie Duesund vil framsette et privat forslag.

Åse Gunhild Woie Duesund (KrF) [10:03:26]: På vegne av representantene Ågot Valle, Sigbjørn Molvik, Jan Olav Olsen og meg selv har jeg den glede å fremme forslag om å gjøre FN-dagen, 24. oktober, til offisiell flaggdag i Norge.

Presidenten: Representanten Heidi Sørensen vil framsette et privat forslag.

Heidi Sørensen (SV) [10:03:56]: På vegne av representantene Bjørn Jacobsen, Siri Hall Arnøy, Hallgeir H. Langeland og meg selv vil jeg fremme forslag om innføring av midlertidig forbud av import av tropisk tømmer og trevirke.

Presidenten: Representanten Heikki Holmås vil framsette to private forslag.

– Det er jo direkte overføring.

Heikki Holmås (SV) [10:04:23]: Det er jo siste frist i dag.

Jeg vil fremme et forslag på vegne av representanten Karin Andersen og meg selv om å endre reglene for spesialistkvoten, slik at det blir lettere for kvalifisert arbeidskraft å arbeidsinnvandre fra land utenfor EØS-området.

Så vil jeg fremme et forslag på vegne av representantene Bjørn Jacobsen, Ågot Valle og meg selv om å utvide flyktningkvoten og øremerke en del for FN-flyktninger med familie i Norge.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.