Stortinget - Møte onsdag den 11. mai 2005 kl. 10

Dato: 11.05.2005

Formalia

Presidenten: Representanten Øystein Hedstrøm vil fremsette et privat forslag.

Øystein Hedstrøm (FrP) [10:01:33]: På vegne av stortingsrepresentantene Lodve Solholm, Arne Sortevik og meg selv vil jeg fremsette et forslag om tilslutning til Den europeiske patentkonvensjonen.

Presidenten: Representanten Gjermund Hagesæter vil fremsette et privat forslag.

Gjermund Hagesæter (FrP) [10:01:59]: Eg vil på vegner av representantane Lodve Solholm, Per Sandberg, Øystein Hedstrøm og meg sjølv fremje forslag om at Innovasjon Norge sine verkemiddel i større grad blir gjorde landsdekkjande.

Presidenten: Representanten Steinar Bastesen vil fremsette tre private forslag.

Steinar Bastesen (Kp) [10:02:30]: Jeg vil på vegne av meg selv sette fram tre forslag. Det første forslaget går på at 30 milliarder kr av årets merinntekter fra petroleumssektoren blir brukt til at vedtatte rassikringstiltak og nødvendige utbygginger av vegnettet kan ferdigstilles.

Det andre forslaget jeg setter fram, går på at det utarbeides en lov om forvaltning av kraftselskap for å sikre at folk får dekket sitt grunnleggende behov for elektrisk kraft til en makspris på forbrukerkraft som skal ligge innenfor det minstepensjonister og flerbarnsfamilier i eget hus har råd til å betale.

Det tredje forslaget går på at fiskerpensjonen og sjømannspensjonen ikke skal samordnes ved uførhet, og at fiskere og sjømenn får utbetalt fiskerpensjon og sjømannspensjon uavhengig av samordning.

Kjetil Bjørklund (SV) [10:03:47]: På vegne av representantene Hallgeir H. Langeland, Heidi Grande Røys, Jørund Leknes og meg selv vil jeg sette fram forslag om en handlingsplan for bærekraftig bruk av verneområder i Norge.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.