Stortinget - Møte tirsdag den 24. mai 2005 kl. 10

Dato: 24.05.2005

Formalia

Presidenten: Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra representanten Michael Momyr om sykepermisjon fra og med 24. mai og inntil videre

  • fra Høyres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Afshan Rafiq fra og med 24. mai og inntil videre

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Karin S. Woldseth fra og med 24. mai og inntil videre

  • fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Anita Apelthun Sæle fra og med 24. mai og inntil videre

  • fra representanten André Kvakkestad om permisjon i tiden fra og med 24. mai til og med 26. mai for å delta som rapportør for Europarådets overvåkingskomite i Moldova

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Hordaland fylke, Pål Kårbø, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte på Stortinget under representanten Anita Apelthun Sæles permisjon, av velferdsgrunner.

Fra henholdsvis første og andre vararepresentant for Akershus fylke, Harald Espelund og Ib Thomsen, foreligger søknader om å bli fritatt for å møte på Stortinget under representanten André Kvakkestads permisjon i tiden fra og med 24. mai til og med 26. mai, på grunn av sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Akershus fylke: Maria HoffFor Hordaland fylke: Kari Sørheim og Jan KoløyFor Oslo: Brit I. H. AndreassenFor Sør-Trøndelag fylke: Anne Kathrine Slungård

  • 3. Anne Kathrine Slungård innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Michael Momyr.

Presidenten: Maria Hoff, Kari Sørheim, Jan Koløy, Brit I. H. Andreassen og Anne Kathrine Slungård er til stede og vil ta sete.

Representanten Karin Andersen vil framsette et privat forslag.

Karin Andersen (SV) [10:05:23]: På vegne av representantene Bjørn Jacobsen, Audun Bjørlo Lysbakken og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om tiltak for en mer aktiv norsk EØS-politikk.

Presidenten: Lena Jensen vil framsette et privat forslag.

Lena Jensen (SV) [10:05:50]: På vegne av representantene Kristin Halvorsen, Rolf Reikvam og meg selv vil jeg framsette et privat forslag om å innføre gratis skolemåltid i grunnskolen.

Presidenten: Representanten Eirin Faldet vil framsette et privat forslag.

Eirin Faldet (A) [10:06:15]: På vegne av representantene Karita Bekkemellem Orheim, Gunn Karin Gjul og meg selv vil jeg framsette et forslag om å forhindre internettrelaterte overgrep.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.