Stortinget - Møte fredag den 27. mai 2005 kl. 10

Dato: 27.05.2005

Formalia

Presidenten: Representanten André Kvakkestad , som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra representantene Kjetil Bjørklund, Per Roar Bredvold og Per Ove Width foreligger søknader om permisjon i tiden fra og med 27. mai til og med 31. mai, alle for å delta i NATO-parlamentarikerforsamlingens sommersesjon i Ljubljana

  • fra representanten Jan Olav Olsen om velferdspermisjon i tiden fra og med 27. mai til og med 3. juni Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Oppland fylke, Tove Lehre, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget under representanten Kjetil Bjørklunds permisjon, på grunn av sykdom.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Aust-Agder fylke: Lilly Tønnevold StakkelandFor Hedmark fylke: Johnny HultFor Oppland fylke: Sigmund HagenFor Vestfold fylke: Vidar Andersen

  • Johnny Hult, Sigmund Hagen og Vidar Andersen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Per Roar Bredvold, Kjetil Bjørklund og Per Ove Width.

Presidenten: Johnny Hult, Sigmund Hagen og Vidar Andersen er til stede og vil ta sete.

Representanten Harald T. Nesvik vil fremsette et privat forslag.

Harald T. Nesvik (FrP) [10:03:00]:Jeg har den glede på vegne av representantene Karin S. Woldseth, Gjermund Hagesæter, Arne Sortevik og meg selv å fremme forslag om en mer aktiv politikk for ivaretakelse av norske borgeres interesser i utlandet samt en mer aktiv bruk av norske behandlingsinstitusjoner mv. i utlandet.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.