Stortinget - Møte torsdag den 19. januar 2006 kl. 10

Dato: 19.01.2006

Formalia

Val av setjepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det blir valt ein setjepresident for Stortingets møte i dag – og ser det som vedteke.

Presidenten vil foreslå Kenneth Svendsen.

– Andre forslag ligg ikkje føre, og Kenneth Svendsen er samrøystes vald til setjepresident for Stortingets møte i dag.

Representanten Anders Anundsen vil setje fram eit privat forslag.

Anders Anundsen (FrP) [10:01:41]: Det er en glede å kunne legge fram forslag fra stortingsrepresentantene Jon Jæger Gåsvatn, Åse M. Schmidt, Bård Hoksrud og meg selv om å fjerne kravet til tvungent medlemskap i Studentsamskipnaden for rett til å avlegge eksamen ved universiteter og høyskoler.

Presidenten: Representanten Torbjørn Hansen vil setje fram eit privat forslag.

Torbjørn Hansen (H) [10:02:12]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentantene Petter Løvik, Bent Høie, Ivar Kristiansen og meg selv fremme forslag om evaluering av nasjonale laksefjorder og laksevassdrag og opphevelse av båndlegging av tidligere midlertidige sikringssoner for oppdrett av laksefisk.

Presidenten: Representanten Christian Tybring-Gjedde vil setje fram eit privat forslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) [10:02:49]: På vegne av representantene Ulf Leirstein og meg selv ønsker jeg å overlevere et Dokument nr. 8-forslag om revidering av de etiske retningslinjene for Statens pensjonsfond – utland.

Presidenten: Forslaga vil bli handsama etter reglementet.

Etter ønske frå utanrikskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1 og 2 blir handsama under eitt – og ser det som vedteke.