Stortinget - Møte tirsdag den 14. mars 2006 kl. 10

Dato: 14.03.2006

Referatsaker

Referat

  • 1.(148)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Hans Frode Kielland Asmyhr, Øyvind Korsberg, Kåre Fostervold og Thore A. Nistad om å gi forbrukerne informasjon om produksjons- og nedfrysningsdato på emballasjen for matvarer, samt bedre opplysningene til forbruker om matvarens opprinnelse (Dokument nr. 8:44 (2005-2006))

Presidenten: Her er forslaget opprinnelig at dette sendes familie- og kulturkomiteen. Presidenten vil endre dette forslaget etter henvendelser fra særlig næringskomiteen, som mener det hører hjemme i næringskomiteen. Presidenten har også snakket med lederen i familie- og kulturkomiteen, som også synes det hører hjemme i den komiteen. Presidenten vil derfor fremme følgende forslag:

«(148) sendes næringskomiteen til behandling, som forelegger sitt utkast til innstilling for familie- og kulturkomiteen før endelig innstilling avgis.»

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [15:06:25]: (leiar i familie- og kulturkomiteen): Etter å ha sett litt meir på Dokument nr. 8:44, har eg kome til den konklusjonen at det her er mest av forbrukarsaker, og etter § 12 i forretningsordenen skal dei gå til familie- og kulturkomiteen. Det kan òg vere snev av næringssaker i denne, så eg ser at det kan gå til ulike komitear, men eg heller nok i den retninga – etter å ha gått nærmare inn i det – at det klårt bør gå til familie- og kulturkomiteen. Men det eg kunne oppmode presidenten om, var at Presidentskapet eventuelt kunne ta ei vurdering av dette og kome tilbake og referere saka i neste stortingsmøte.

Lars Peder Brekk (Sp) (næringskomiteens leder) (fra salen): Jeg er enig i at det kan Presidentskapet få vurdere, hvis det går an.

Presidenten: Basert på det de to komiteledere sier, endrer presidenten sitt forslag til at referatsak nr. 148 trekkes og legges frem for Stortinget etter at Presidentskapet har drøftet saken. – Det anses vedtatt.

Videre ble referert:

  • 2.(149)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Robert Eriksson, Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun og Jan Arild Ellingsen om å opprette psykiatrisk ambulansetjeneste i samtlige regionale helseforetak etter modell fra Helse Bergen (Dokument nr. 8:47 (2005-2006))

    Enst.: Sendes helse- og omsorgskomiteen.

  • 3.(150)

    Pensjoner fra statskassa (St.prp. nr. 43 (2005-2006))

  • 4.(151)

    Forslag fra stortingsrepresentantene André Oktay Dahl, Bent Høie og Martin Engeset om å gi de kommunale kontrollutvalgene større uavhengighet (Dokument nr. 8:45 (2005-2006))

    Enst.: Nr. 3 og 4 sendes kommunal- og forvaltningskomiteen.

  • 5.(152)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Dagfinn Høybråten, Åse Gunhild Woie Duesund og Bjørg Tørresdal om tiltak for å sikre personer med minoritetsbakgrunn mulighet til deltakelse i arbeidslivet (Dokument nr. 8:46 (2005-2006))

    Enst.: Sendes kommunal- og forvaltningskomiteen, som forelegger sitt utkast til innstilling for arbeids- og sosialkomiteen til uttalelse før innstilling avgis.

  • 6.(153)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Arne Sortevik, Per Sandberg og Bård Hoksrud om å etablere en tiltakspakke for å ta igjen vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene (Dokument nr. 8:43 (2005-2006))

    Enst.: Sendes transport- og kommunikasjonskomiteen.

  • 7.(154)

    Årsrapport fra Stortingets delegasjon til EFTA-parlamentarikerkomiteene og Den felles EØS-parlamentarikerkomiteen for 2005 (Dokument nr. 16 (2005-2006))

    Enst.: Sendes utenrikskomiteen.

Presidenten: Dermed er dagens kart ferdigbehandlet.

Forlanger noen ordet i henhold til forretningsordenens § 37 a før møtet heves? – Møtet er hevet.