Stortinget - Møte torsdag den 16. mars 2006 kl. 10

Dato: 16.03.2006

Formalia

Presidenten: Representanten Eirin Faldet, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Karin S. Woldseth fra og med 16. mars og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Georg Indrevik, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Georg Indrevik er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Kenneth Svendsen. – Andre forslag foreligger ikke, og Kenneth Svendsen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Representanten Børge Brende vil fremsette et privat forslag.

Børge Brende (H) [10:02:50]: På vegne av representantene Ivar Kristiansen, Petter Løvik og meg selv vil jeg fremsette et forslag om en handlingsplan for å hindre en forsyningskrise i kraftforsyningen til Trøndelag og Møre og Romsdal.

Presidenten: Representanten Petter Løvik vil fremsette et privat forslag.

Petter Løvik (H) [10:03:26]: På vegner av representanten Øyvind Halleraker og meg sjølv vil eg setje fram eit forslag om å vurdere organisering og utbygging og drift av E136 Ålesund–Oppland grense som OPS-prosjekt utan bompengar.

Presidenten: Representanten Odd Einar Dørum vil fremsette et privat forslag.

Odd Einar Dørum (V) [10:04:00]: På vegne av representanten Lars Sponheim og meg selv framsetter jeg forslag om oppnevning av en kommisjon for personvern.

Presidenten: Representanten Anders Anundsen vil fremsette et privat forslag.

Anders Anundsen (FrP) [10:04:26]: På vegne av representantene Arne Sortevik, Robert Eriksson, Harald T. Nesvik, Åge Starheim og meg selv fremmer jeg forslag om å be Regjeringen komme tilbake til muligheten for å finansiere tilbygg ved Hopen vidaregåande skole i revidert nasjonalbudsjett.

Presidenten: Representanten Gjermund Hagesæter vil fremsette et privat forslag.

Gjermund Hagesæter (FrP) [10:05:10]: På vegner av representantane Ulf Leirstein, Kåre Fostervold, Ketil Solvik-Olsen, Tord Lien og meg sjølv har eg gleda av å fremme forslag om at særavgifta på sjokolade- og sukkervarer blir fjerna.

Presidenten: Representanten Tord Lien vil fremsette et privat forslag.

Tord Lien (FrP) [10:05:33]: På vegne av representantene Ketil Solvik-Olsen, Torbjørn Andersen, Bård Hoksrud, Anders Anundsen, Jan Arild Ellingsen, Per Roar Bredvold, Jan-Henrik Fredriksen, Ulf Erik Knudsen og meg selv vil jeg fremme forslag om utvidet deltakelse i forsøket med ny forvaltningsordning for motorferdsel i utmark.

Presidenten: Representanten Ib Thomsen vil fremsette et privat forslag.

Ib Thomsen (FrP) [10:06:23]: På vegne av representantene Ketil Solvik-Olsen, Per-Willy Amundsen, Torbjørn Andersen, Tord Lien og meg selv vil jeg fremme forslag om lokal forvaltning av arealer i strandsonen og andre områder.

Presidenten: Endelig vil representanten Ketil Solvik-Olsen fremsette et privat forslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:06:53]: Jeg har gleden av å fremme forslag på vegne av Torbjørn Andersen, Tord Lien og meg selv om en energipolitisk handlingsplan.

Presidenten: Presidenten konstaterer med tilfredshet at Stortinget får arbeidsoppgaver.

Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.