Stortinget - Møte torsdag den 16. mars 2006 kl. 10

Dato: 16.03.2006

Referatsaker

Referat

  • 1.(155)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Hans Frode Kielland Asmyhr, Øyvind Korsberg, Kåre Fostervold og Thore A. Nistad om å gi forbrukerne informasjon om produksjons- og nedfrysningsdato på emballasjen for matvarer, samt bedre opplysningene til forbruker om matvarens opprinnelse (Dokument nr. 8:44 (2005-2006))

Presidenten: Presidenten gjer framlegg om at referatsak nr. 155 blir send familie- og kulturkomiteen, som legg fram sitt utkast til innstilling for næringskomiteen til fråsegn før innstilling blir avgitt.

Lars Peder Brekk har bedt om ordet.

Lars Peder Brekk (Sp) [13:49:26]: (næringskomiteens leder): Det er hevet over enhver tvil at denne saken gjelder matloven og skal da i henhold til det regelverk vi kjenner til, behandles av næringskomiteen. Så vi er litt overrasket over at Presidentskapet legger fram dette forslaget. Dette ble tatt opp på møtet den 14. mars, og da var det snakk om at komiteen skulle få anledning til å gi uttrykk for sine synspunkter.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [13:50:10]: (leiar i familie- og kulturkomiteen): Eg reknar med at Presidentskapet har gjort ei vurdering av dette. Det var det som blei sagt under Referat i stortingsmøtet den 14. mars, sidan det var usemje. Eg oppfattar dette som eit klart forbrukarspørsmål, og at det etter forretningsordenens § 12 då skal gå til familie- og kulturkomiteen. Men eg reknar med at presidenten kan utdjupe kva som blei konklusjonen i Presidentskapet, og tilrådinga derifrå.

Presidenten: Presidenten registrerer at det er kamp om arbeidet, og det er kanskje forståeleg. (Munterheit i salen) Presidenten er ikkje medlem av Presidentskapet, men presidenten i Lagtinget, Inge Lønning, kan kanskje utdjupe det spørsmålet – kvifor det er sånn kamp om arbeidet?

Inge Lønning (H) [13:51:09]: Det er ting som tyder på at det er et visst underbeskjeftigelsesproblem ute og går.

Presidentskapet har drøftet dette ganske grundig og enstemmig kommet til den innstilling som ligger på bordet, etter å ha veid de hensyn som ble fremført på tirsdag ved stortingsmøtets avslutning. Jeg mener nok at det er en salomonisk avgjørelse.

For øvrig er det slik at alle de tilrådinger som behandles under referatsaker, er Presidentskapets tilrådinger.

Presidenten: Då spør presidenten om leiaren i næringskomiteen ønskjer å fremje eit alternativt forslag til det som er presidentens framlegg. – Det er det tydeleg ikkje.

Då blir referatsak nr. 155 send til familie- og kulturkomiteen, som legg fram sitt utkast til innstilling for næringskomiteen til fråsegn før innstilling blir avgitt.

Vidare vart referert:

  • 2.(156)

    Forslag fra stortingsrepresentantene Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun, Jan-Henrik Fredriksen og Arne Sortevik om tilleggsbevilgninger til de underfinansierte regionale helseforetakene (Dokument nr. 8:49 (2005-2006))

    Samr.: Blir sendt helse- og omsorgskomiteen.

  • 3.(157)

    Årsrapport fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unionen for 2005 (Dokument nr. 17 (2005-2006))

    Samr.: Blir send utanrikskomiteen.