Stortinget - Møte fredag den 16. juni 2006 kl. 10.20.

Dato: 16.06.2006

Formalia

Presidenten: Leder for betjentseksjonen, Bjørn Borgen, som nettopp bukket for presidenten, går snart av med pensjon etter 40 år, så dette var det siste møtet han bukket inn. (Applaus)

Representanten May-Helen Molvær Grimstad vil framsette et privat forslag.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [10:20:54]: På vegner av representantane Karin S. Woldseth, Olemic Thommessen, Trine Skei Grande og meg sjølv vil eg fremme eit Dokument nr. 8-forslag om å betre vilkåra og rammeføresetnadene for frivillig sektor.

Presidenten: Representanten Peter Skovholt Gitmark vil framsette et privat forslag.

Peter Skovholt Gitmark (H) [10:21:25]: Jeg vil på vegne av representantene Olemic Thommessen, Trond Helleland, André Oktay Dahl, Martin Engeset og meg selv fremme et privat forslag om å innskrenke de statlige begrensningene for salgstid for øl og annen alkoholholdig drikk mv. i butikk.

Presidenten: Representanten Kari Lise Holmberg vil framsette et privat forslag.

Kari Lise Holmberg (H) [10:22:00]: På vegne av representantene Olemic Thommessen, Bent Høie og meg selv vil jeg fremme et Dokument nr. 8-forslag om utvidelse av åpningstiden i offentlig sektor.

Presidenten: Representanten Vigdis Giltun vil framsette et privat forslag.

Vigdis Giltun (FrP) [10:22:39]: På vegne av representantene Harald T. Nesvik, Jon Jæger Gåsvatn, Jan-Henrik Fredriksen og meg selv har jeg gleden av å fremme et forslag om etablering av OPS-prosjekter – Offentlig Privat Samarbeid – knyttet til framtidig sykehusutbygging.

Presidenten: Representanten Robert Eriksson vil framsette et privat forslag.

Robert Eriksson (FrP) [10:23:04]: På vegne av representantene Torbjørn Andersen, Per Roar Bredvold, Tord Lien, Ketil Solvik-Olsen og meg selv vil jeg framsette et privat forslag om nødvendige endringer for å skape nødvendig tillit mellom befolkningen i rovdyrutsatte områder og myndighetene.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten foreslå at møtet om nødvendig fortsetter utover reglementsmessig tid inntil dagens kart er ferdigbehandlet. – Det anses vedtatt.