Stortinget - Møte torsdag den 5. oktober 2006 kl. 10

Dato: 05.10.2006

Formalia

Presidenten: Fra Senterpartiets stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Eli Sollied Øveraas fra og med 5. oktober og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknaden behandles straks og innvilges.

  • 2. Vararepresentanten, Oddbjørn Vatne, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Oddbjørn Vatne er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møte i dag – og anser det som vedtatt. Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møte i dag.

Statsråd Sylvia Brustad overbrakte følgende kgl. proposisjoner:

  • 1. Kgl. proposisjon om samtykke til ratifikasjon av en frihandelsavtale mellom EFTA-statene og SACU-statene og en bilateral landbruksavtale mellom Norge og SACU-statene, begge av 26. juni 2006.

  • 2. Kgl. proposisjon om samtykke til godkjennelse av EØS-komiteens beslutning nr. 67/2006 av 2. juni 2006 om innlemmelse i EØS-avtalen av europaparlaments- og rådsforordninger angående et felles europeisk luftrom.

Presidenten: Proposisjonene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Representanten Kjell Ingolf Ropstad vil framsette et representantforslag.

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) [10:04:56]: På vegne av representanten Dagfinn Høybråten og meg sjøl har jeg gleden av å overlevere Stortinget et forslag om at personer som anses som unge uføre, kan beholde tilleggspensjonen ved flytting til utlandet.

Presidenten: Representanten Kari Kjønaas Kjos vil framsette et representantforslag.

Kari Kjønaas Kjos (FrP) [10:05:28]: På vegne av Kenneth Svendsen, Robert Eriksson og meg selv har jeg gleden av å fremme et forslag om å fjerne begrensningen for unge uføre til å beholde tilleggspensjonen under lengre opphold i utlandet.

Presidenten: Representanten Ketil Solvik-Olsen vil framsette et representantforslag.

Ketil Solvik-Olsen (FrP) [10:05:51]: Jeg har den store gleden å fremme et forslag på vegne av representantene Tord Lien, Torbjørn Andersen, Robert Eriksson, Gjermund Hagesæter og meg sjøl om å halvere merverdiavgift på strøm og fjerne elavgift.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.