Stortinget - Møte onsdag den 18. oktober 2006 kl. 10

Dato: 18.10.2006

Formalia

Presidenten: Representantene Hans Frode Kielland Asmyhr, Gjermund Hagesæter, Ingebrigt S. Sørfonn, Laila Dåvøy, Anna Ljunggren, Olemic Thommessen, Solveig Horne, Torfinn Opheim, Børge Brende, Sonja Mandt-Bartholsen og Line Henriette Holten Hjemdal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har tatt sete:

For Hedmark fylke: Tone Merete Sønsterud.

For Oslo: Khalid Mahmood.

For Rogaland fylke: Gjertrud Kjellesvik.

For Telemark fylke: Magnhild Holmberg.

For Østfold fylke: Per Egil Evensen.

Det foreligger en rekke permisjonssøknader:

  • fra Stortingets delegasjon til Den Interparlamentariske Unions 115. konferanse i Genève foreligger søknad, undertegnet av delegasjonens leder, Finn Martin Vallersnes. Søknaden gjelder permisjon i dagene 18. og 19. oktober for representantene Ingrid Heggø, Espen Johnsen og Finn Martin Vallersnes

  • fra Sosialistisk Venstrepartis stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Ingvild Vaggen Malvik fra og med 18. oktober og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Oppland fylke: Synnøve Brenden Klemetrud. For Rogaland fylke: Siri A. Meling. For Sogn og Fjordane fylke: Cecilie Thaule Løvlid. For Sør-Trøndelag fylke: Aud Herbjørg Kvalvik.

  • 3. Synnøve Brenden Klemetrud og Siri A. Meling innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Espen Johnsen og Finn Martin Vallersnes.

Presidenten: Synnøve Brenden Klemetrud, Siri A. Meling, Cecilie Thaule Løvlid og Aud Herbjørg Kvalvik er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for Stortingets møter i inneværende uke.

Statsråd Odd Roger Enoksen overbrakte følgende kgl. proposisjon:

Proposisjon om tilleggsbevilgninger til Utlendingsdirektoratet – oppfølging av tiltak i NOU 2006:14 Gransking av Utlendingsdirektoratet.

Presidenten: Representanten Dagrun Eriksen vil framsette et representantforslag.

Dagrun Eriksen (KrF) [10:04:18]: Jeg har den ære å fremme et representantforslag på vegne av Bjørg Tørresdal og meg selv om på nytt å vurdere godkjenning av Den norske skolen i Mopti, Mali, og åpne for unntak i friskoleloven.

Presidenten: Representanten Jan Tore Sanner vil framsette et representantforslag.

Jan Tore Sanner (H) [10:04:50]: På vegne av stortingsrepresentantene Ine Marie Eriksen Søreide, Gunnar Gundersen, Petter Løvik, Torbjørn Hansen og meg selv vil jeg fremsette forslag om en samlet strategi for å sikre rammebetingelsene for små og mellomstore bedrifter.

Presidenten: Representanten Torbjørn Hansen vil framsette et representantforslag.

Torbjørn Hansen (H) [10:05:24]: Jeg vil på vegne av stortingsrepresentantene Erna Solberg, Petter Løvik, Ivar Kristiansen og meg selv fremme forslag om at det etableres en uavhengig konkurransenemnd for ankebehandling av konkurransesaker.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte