Stortinget - Møte onsdag den 23. mai 2007 kl. 10

Dato: 23.05.2007

Formalia

Presidenten: Fra Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentariske forsamling foreligger søknad om permisjon, undertegnet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Morten Høglund. Søknaden gjelder permisjon i tiden fra og med 23. mai til og med 25. mai for representantene Sigvald Oppebøen Hansen og Christian Tybring-Gjedde for å delta i OSSEs økonomiske konferanse i Andorra.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Oslo: Peter N. Myhre For Telemark fylke: Lise Wiik

Presidenten: Peter N. Myhre og Lise Wiik er til stede og vil ta sete.

Representanten Trine Skei Grande vil fremsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:03:14]: Jeg vil gjerne sette fram et forslag på vegne av meg sjøl, Gunnar Kvassheim og Gunvald Ludvigsen om tiltak for å gjøre adopsjonsprosessen enklere.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Ad gårsdagens votering

Presidenten: Presidenten vil gjøre oppmerksom på at det ved en inkurie ble gjort et vedtak i Stortinget i går basert på en innstilling fra Stortingets presidentskap der det i forslaget til vedtak står under II, andre avsnitt: «mars 2007» og «mars 2013». Det skal være «juni 2007» og «juni 2013», for å være i samsvar med andre valg som ble foretatt.

Presidenten vil foreslå at Stortinget godkjenner at dette blir rettet opp og beriktiget i en senere korrekt utgave av innstillingen. – Ingen innvendinger er kommet, og presidentens forslag er bifalt.