Stortinget - Møte mandag den 4. juni 2007 kl. 12

Dato: 04.06.2007

Formalia

Presidenten: Representantene Dagfinn Høybråten, Robert Eriksson og Tord Lien, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger fem permisjonssøknader:

  • fra representantene Odd Einar Dørum, Laila Dåvøy og Henning Skumsvoll om permisjon i tiden fra og med 4. juni til og med 6. juni – alle for å delta i Den vesteuropeiske unions parlamentariske forsamlings 53. sesjon i Paris

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om velferdspermisjon for representanten Eirin Kristin Sund fra og med 4. juni til og med 9. juni

  • fra representanten Bård Hoksrud om fødselspermisjon fra og med 4. juni til og med 15. juni

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Rogaland fylke, Unn Therese O. Sørensen, har for tiden fødselspermisjon og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Eirin Kristin Sunds permisjon fra og med 4. juni til og med 9. juni.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden For Vest-Agder fylke: Kjell Ivar Larsen For Hordaland fylke: Knut Arild Hareide For Oslo: Alvhild Hedstein For Rogaland fylke Espen Torsteinsbø Hansen For Telemark fylke Magnhild Holmberg

  • 2. Espen Torsteinsbø Hansen og Magnhild Holmberg innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Eirin Kristin Sund og Bård Hoksrud.

Presidenten: Kjell Ivar Larsen, Knut Arild Hareide, Alvhild Hedstein, Espen Torsteinsbø Hansen og Magnhild Holmberg er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for Stortingets møter i dag og resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for inneværende ukes møter.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre overbrakte 5 kgl. proposisjoner (se under Referat).