Stortinget - Møte torsdag den 4. oktober 2007 kl. 10

Dato: 04.10.2007

Voteringer

Etter at det var ringt til votering, uttalte

Votering i sak nr. 1

Presidenten: Under debatten har Siv Jensen satt fram sju forslag på vegne av Fremskrittspartiet, og de er omdelt i salen.

Forslagene nr. 3 og 7 er under debatten omgjort til oversendelsesforslag, og ordlyden endres i tråd med dette.

Forslag nr. 3 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å iverksette tiltak, herunder ekstraordinær finansiell støtte, for å assistere Burmas (Myanmars) naboland med flyktningmottak, slik at ingen flyktninger stoppes på grensen og risikerer tvangsretur til Burma (Myanmar).»

Forslag nr. 7 lyder i endret form:

«Det henstilles til Regjeringen å fremme sak om innføring av obligatoriske helseundersøkelser for jenter for å avdekke kjønnslemlestelser.»

Presidenten foreslår at disse forslagene oversendes Regjeringen uten realitetsvotering. – Det anses vedtatt.

Det skal så voteres over de øvrige forslagene fra Fremskrittspartiet.

Forslag nr. 1 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen følge opp handlingsplanen mot fattigdom med bl.a. heving av minstepensjon over EUs fattigdomsgrense og statlig fastsettelse av minstesatser for sosialhjelp.»

Forslag nr. 2 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen i forbindelse med salderingen av budsjettet for 2007 tilføre de regionale helseforetakene tilstrekkelige midler slik at inneværende års driftsunderskudd dekkes.»

Forslag nr. 4 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme de nødvendige forslag slik at bygging av nytt fengsel i Indre Salten gjennomføres så raskt som mulig.»

Forslag nr. 5 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen fremme sak om øremerking av CO2-avgift til miljøformål og energiforskning.»

Forslag nr. 6 lyder:

«Stortinget ber Regjeringen opprette et infrastrukturfond, pålydende 300 mrd. kr. Avkastningen øremerkes veiinvesteringer med 70 pst., jernbane- og kollektivtiltak, inkludert bussbasert kollektivtrafikk med 25 pst. og bredbånd med 5 pst.»

Votering:Forslagene fra Fremskrittspartiet ble med 83 mot 23 stemmer ikke bifalt.(Voteringsutskrift kl. 22.45.56)

Presidenten: Presidenten vil foreslå at Hans Majestet Kongens tale til det 152. storting ved dets åpning og melding om Noregs rikes tilstand og styring vedlegges protokollen.

Det anses vedtatt.

Voteringen i en sak finnes i slutten av referatet for hver enkelt sak.