Stortinget - Møte tirsdag den 27. november 2007 kl. 10

Dato: 27.11.2007

Formalia

Presidenten: Representantene Heikki Holmås, Finn Martin Vallersnes og Øystein Djupedal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Hill-Marta Solberg fra og med 27. november og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Tove Karoline Knutsen fra og med 27. november og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • 1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  • 2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden: For Nordland fylke: Knut Petter TorgersenFor Troms fylke: Knut Werner Hansen

  • 3. Knut Werner Hansen innvelges i Lagtinget for den tid han møter for representanten Tove Karoline Knutsen.

Presidenten: Knut Petter Torgersen og Knut Werner Hansen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges tre settepresidenter for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Kenneth Svendsen, Solveig Horne og Hans Frode Kielland Asmyhr. – Andre forslag foreligger ikke, og Kenneth Svendsen, Solveig Horne og Hans Frode Kielland Asmyhr anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Kristin Halvorsen overbrakte 3 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Bård Hoksrud vil fremsette et representantforslag.

Bård Hoksrud (FrP) [10:03:55]: På vegne av representantene Per Sandberg, Jon Jæger Gåsvatn, Anders Anundsen, Arne Sortevik og meg selv har jeg gleden av å framsette forslag om innføring av setebeltepåbud i buss og sikker og forsvarlig skolebusstransport.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Etter ønske fra finanskomiteen vil presidenten foreslå at sakene nr. 1–3 behandles under ett – og anser det som vedtatt.