Stortinget - Møte tirsdag den 12. februar 2008 kl. 10

Dato: 12.02.2008

Formalia

Presidenten: Representanten Erling Sande, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentantene, for Akershus fylke Inge Hallgeir Solli og for Østfold fylke John Thune, har tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Hill-Marta Solberg fra og med 12. februar og inntil videre

  • fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Berit Brørby fra og med 12. februar og inntil videre

  • fra Høyres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Elisabeth Røbekk Nørve fra og med 12. februar og inntil videre

  • fra representanten Silvia K. Kosmo om velferdspermisjon fra og med 12. februar og til utløpet av Stortingets vårsesjon

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. - Det anses vedtatt.

Andre vararepresentant for Oppland fylke, Stein Knutsen, befinner seg for tiden utenlands og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Espen Johnsens permisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Møre og Romsdal fylke: Rolf Jarle Brøske.

    For Nordland fylke: Knut Petter Torgersen.

    For Oppland fylke: Solveig Rindhølen.

    For Vestfold fylke: Tom Strømstad Olsen .

  • Solveig Rindhølen innvelges i Lagtinget for den tid hun møter for representanten Espen Johnsen.

Presidenten: Rolf Jarle Brøske, Knut Petter Torgersen, Solveig Rindhølen og Tom Strømstad Olsen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i dag og resten av inneværende uke - og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen. - Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Trond Giske overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Per-Willy Amundsen (FrP) [10:03:16]: På vegne av stortingsrepresentantene Åge Starheim, Ib Thomsen, Jørund Rytman og meg selv har jeg gleden av å fremsette forslag om endringer i kommunevalgordningen.

Presidenten: Representanten Odd Einar Dørum vil framsette et representantforslag.

Odd Einar Dørum (V) [10:03:48]: På vegne av representantene Vera Lysklætt, Anne Margrethe Larsen, André N. Skjelstad og meg selv har jeg den glede å fremme forslag om 3 000 nye stillinger i politiet.

Presidenten: Trine Skei Grande vil framsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:04:20]: Jeg vil på vegne av Lars Sponheim, Leif Helge Kongshaug og meg sjøl framsette forslag om å innføre rett til et næringsfradrag for selvstendig næringsdrivende.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.