Stortinget - Møte mandag den 3. mars 2008 kl.12

Dato: 03.03.2008

Formalia

Presidenten: Fra Statsministerens kontor foreligger følgende brev til Stortinget, datert 29. februar 2008:

«I statsråd for H.K.H. Kronprinsregenten holdt på Oslo slott 29. februar 2008 kl. 11.00 er bestemt:

Stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt utnevnes til statsråd og overtar fra 29. februar 2008 kl. 12.30 styret av Barne- og likestillingsdepartementet.

Kjell Erik Øie gis avskjed i nåde som statssekretær for statsråd Trond Giske i barne- og likestillingssaker og utnevnes fredag 29. februar 2008 kl. 12.30 som statssekretær for statsråd Anniken Huitfeldt.

Steinulf Tungesvik gis avskjed i nåde fra embetet som statssekretær for statsråd Liv Signe Navarsete.

Hege Solbakken gis avskjed i nåde fra embetet som statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg med fratredelse 3. mars 2008.

Utnevning av statssekretær Hege Solbakken til statssekretær for statsråd Liv Signe Navarsete med tiltredelse 3. mars 2008.

Utnevning av tingsrettsdommer Per Johannessønn Jordal til statssekretær for statsminister Jens Stoltenberg med tiltredelse 3. mars 2008.»

Det refererte brevet foreslås vedlagt protokollen. - Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Akershus fylke, Gorm Kjernli, tar sete som representant for den tiden representanten Anniken Huitfeldt er medlem av Regjeringen.

Representantene Ågot Valle, Lodve Solholm, Heikki Holmås og Øystein Djupedal, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger to permisjonssøknader:

  • fra Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentariske forsamling foreligger søknad, underskrevet av delegasjonens leder, stortingsrepresentant Morten Høglund. Søknaden gjelder permisjon for representantene Olav Gunnar Ballo, Sigvald Oppebøen Hansen og Morten Høglund i tiden fra og med 3. mars til og med 7. mars, for å delta i studiereise til Serbia og Montenegro, arrangert av den norske ambassaden i Beograd

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om permisjon for representanten Henning Skumsvoll i tiden fra og med 3. mars til og med 5. mars for å delta i møte i Den vesteuropeiske unions parlamentariske forsamling i Ljubljana, Slovenia

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. - Det anses vedtatt.

Fra første vararepresentant for Vest-Agder fylke, Kjell Ivar Larsen, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget under representanten Henning Skumsvolls permisjon i tiden fra og med 3. mars til og med 5. mars, av velferdsgrunner.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Vest-Agder fylke: Ivar Hognestad

    For Akershus fylke: Tove Nyhus

    For Finnmark: Kirsti Saxi

    For Telemark fylke: Lise Wiik

Presidenten: Ivar Hognestad, Tove Nyhus og Lise Wiik er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges tre settepresidenter for Stortingets møter i dag og i resten av inneværende uke - og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Solveig Horne, Anders Anundsen og Hans Frode Kielland Asmyhr. - Andre forslag foreligger ikke, og Solveig Horne, Anders Anundsen og Hans Frode Kielland Asmyhr anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Statsråd Dag Terje Andersen overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).