Stortinget - Møte torsdag den 13. mars 2008 kl. 10

Dato: 13.03.2008

Formalia

Minnetale over tidligere stortingsrepresentant Per Erik Monsen

Presidenten: Ærede medrepresententanter!

Det var med dyp sorg Stortinget mottok meddelelse om tidligere stortingsrepresentant Per Erik Monsens altfor tidlige bortgang. Per Erik Monsen ble født 18. april 1946 i Sandefjord og ble således bare knapt 62 år gammel, idet han døde lørdag 16. februar etter kort tids sykdom.

Per Erik Monsen representerte Fremskrittspartiet i Vestfold og ble innvalgt til Stortinget i 1997, da hans parti gjorde et meget godt valg og mer enn doblet sitt antall stortingsrepresentanter. Han ble gjenvalgt for en ny periode i 2001, men valgte selv ikke å søke valg for en tredje periode og gikk ut av Stortinget høsten 2005. Han deltok i Norges delegasjon til en av FNs hovedforsamlinger og var varamedlem til Stortingets delegasjon til Europarådets parlamentariske forsamling.

I alle sin åtte år i Stortinget var Per Erik Monsen medlem av finanskomiteen. Han deltok i komiteens hektiske møtevirksomhet med liv og sjel og la ned en betydelig arbeidsinnsats. Han tok sitt viktige verv med stort samfunnsansvar. Under begge Bondevik-regjeringene deltok han aktivt i flere budsjettforhandlinger som ledet til viktige budsjettforlik som han anså som til beste for landets befolkning.

I tillegg til sitt arbeid i finanskomiteen, hvor han også var saksordfører for viktige saker, gjorde han sitt beste for å representere Vestfold fylke og Vestfolds innbyggeres interesser i mange sammenhenger.

Etter juridikum 1. avdeling tok Per Erik Monsen lærerskolen 1974-1977. Han arbeidet ved Framnæs Mekaniske Verksted fra 1972 til 1973 og var lærer ved Fevang Skole 1978-1997.

Per Erik Monsen var formann i Sandefjord Fremskrittsparti 1994-1997 og medlem av Sandefjord bystyre og formannskap 1987-1997. Han var varaordfører 1990-1994 og 1995-1997.

I Stortinget hadde Per Erik Monsen et godt omdømme, og han fikk flere venner på tvers av partigrenser. Han opptrådte slik det sømmer seg et medlem av landets nasjonalforsamling.

Våre tanker går til hans mangeårige samboer, hans sønn og barnebarn, som har lidd et stort tap så altfor tidlig.

I ærbødig takknemlighet for hans virke i Stortinget lyser vi fred over Per Erik Monsens minne.

Representantene påhørte stående presidentens minnetale.

Presidenten: Representanten May-Helen Molvær Grimstad vil fremsette et representantforslag.

May-Helen Molvær Grimstad (KrF) [10:05:13]: På vegner av representantane Hans Olav Syversen, Ingebrigt S. Sørfonn, Line Henriette Holten Hjemdal og meg sjølv har eg den gleda å fremje eit representantforslag om vurdering av momsfritak for frivillige organisasjonar.

Presidenten: Representanten Per Sandberg vil fremsette et representantforslag.

Per Sandberg (FrP) [10:05:49]: På vegne av representantene Bård Hoksrud, Arne Sortevik og meg selv vil jeg fremme forslag om at båndlegging av eiendom i forbindelse med samferdselsprosjekter automatisk følges opp med tilbud om innløsning.

Presidenten: Representanten Vigdis Giltun vil fremsette et representantforslag.

Vigdis Giltun (FrP) [10:06:18]: På vegne av stortingsrepresentantene Siv Jensen, Jan-Henrik Fredriksen, Harald Valved og meg selv fremmer jeg forslag om en tilleggsbevilgning på 1,5 milliarder kr til de regionale helseforetakene.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.