Stortinget - Møte mandag den 8. desember 2008 kl. 12

Dato: 08.12.2008
President: Eirin Faldet

Dagsorden

  • Formalia

  • Sak nr. 1 [12:02:38]

    Innstilling fra energi- og miljøkomiteen om bevilgninger på statsbudsjettet for 2009 vedkommende Olje- og energidepartementet og Miljøverndepartementet ((Budsjett-innst. S. nr. 9 (2008–2009), jf. St.prp. nr. 1 (2008–2009), St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 2 (2008–2009) og St.prp. nr. 1 Tillegg nr. 4 (2008–2009)))

  • Sak nr. 2 [18:02:42]

    Interpellasjon fra representanten Arne Sortevik til samferdselsministeren:
    «Norge har et økende behov for å modernisere sitt transportnett. I veisektoren er investeringsbehovet 500 milliarder kr bare for riksveinettet. En modernisering av dagens jernbanekonsept vil koste 150 milliarder kr. Etterslep innenfor drift og vedlikehold øker og forsterker behovet for modernisering. Med årlige bevilgninger til samferdselsformål knyttet til nasjonale transportplaner vil det kunne ta 50 år å få gjennomført nødvendige tiltak. Hittil har virkemidler fra ulike regjeringer vært årlige bevilgninger i årlig utgiftsbudsjett og økende bruk av ekstraskatter gjennom bompengefinansiering. Det er nødvendig å ta i bruk nye finansielle verktøy som kan sikre avklart, langsiktig og forutsigbar finansiering av investering i nasjonalt transportnett. Det er mulig med raskere gjennomføring enn 50 år og nye finansielle verktøy som gjør bruk av bompengefinansiering unødvendig.
    Vil statsråden ta i bruk nye verktøy?»

  • Voteringer

  • Referatsaker

Presidenten: Presidenten vil gjøre oppmerksom på at sak nr. 3 på dagens kart utgår, på grunn av at statsråden som skulle besvare interpellasjonen, har sykdomsforfall.

Fra representanten Åse Gunhild Woie Duesund foreligger søknad om permisjon i dagene 8. og 9. desember for å delta i møte i Europarådets parlamentariske forsamling i Paris.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Kjell Ingolf Ropstad, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Kjell Ingolf Ropstad er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresidenter

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges to settepresidenter for Stortingets møter i dag og for resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen og Gunn Olsen anses enstemmig valgt som settepresidenter for Stortingets møter denne uken.

Møtet hevet kl. 19.30.