Stortinget - Møte tirsdag den 3. februar 2009 kl. 10

Dato: 03.02.2009

Formalia

Presidenten: Representantene Torbjørn Andersen og May-Helen Molvær Grimstad, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra den møtende vararepresentanten for Sør-Trøndelag fylke, Ingvild Vaggen Malvik, foreligger søknad om å bli fritatt for å møte i Stortinget i tiden fra og med 3. februar og inntil videre, under representanten Øystein Djupedals permisjon.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandlets straks og innvilges.

  • Andre vararepresentant for Sør-Trøndelag fylke, Aud Herbjørg Kvalvik, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Aud Herbjørg Kvalvik er til stede og vil ta sete.

Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Tove Karoline Knutsen fra og med 3. februar og inntil videre

  • Fra Venstres stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Gunvald Ludvigsen fra og med 3. februar og inntil videre

  • Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe om omsorgspermisjon for representanten Terje Aasland fra og med 3. februar og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Sogn- og Fjordane fylke: Bjørg Mikalsen

    For Telemark fylke: Lise Wiik

    For Troms fylke: Knut Werner Hansen

  • Lise Wiik og Knut Werner Hansen innvelges i Lagtinget for den tid de møter for henholdsvis representantene Terje Aasland og Tove Karoline Knutsen.

Presidenten: Bjørg Mikalsen, Lise Wiik og Knut Werner Hansen er til stede og vil ta sete.

Valg av settepresident

Presidenten: Presidenten vil foreslå at det velges en settepresident for møtene i Stortinget i dag og resten av inneværende uke – og anser det som vedtatt.

Presidenten vil foreslå Sigvald Oppebøen Hansen. – Andre forslag foreligger ikke, og Sigvald Oppebøen Hansen anses enstemmig valgt som settepresident for denne ukes møter i Stortinget.

Statsråd Dag Terje Andersen overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Gunnar Gundersen vil framsette to representantforslag.

Gunnar Gundersen (H) [10:03:01]: På vegne av representantene Øyvind Halleraker, Elisabeth Røbekk Nørve, Sonja Irene Sjøli, Torbjørn Røe Isaksen, Olemic Thommesen og meg selv vil jeg framsette et forslag om en gjennomgang av regulering i utmark med sikte på å styrke privates rettigheter.

På vegne av representantene Martin Engeset, Peter Skovholt Gitmark, Sonja Irene Sjøli, Torbjørn Røe Isaksen og meg selv vil jeg framsette forslag om å styrke grunneieres rettigheter til erstatning og i saksbehandlingen ved vern og ekspropriasjon.

Presidenten: Representanten Jan Arild Ellingsen vil framsette et representantforslag.

Jan Arild Ellingsen (FrP) [10:03:44]: På vegne av representantene Solveig Horne, Thore A. Nistad og meg selv har jeg gleden av å framsette forslag om å be Regjeringen ikke å innføre den planlagte forskrift om regulering av politiets arbeidstid.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.