Stortinget - Møte onsdag den 29. april 2009 kl. 10

Dato: 29.04.2009

Formalia

Presidenten: Fra Venstres stortingsgruppe foreligger søknad om sykepermisjon for representanten Trine Skei Grande fra og med 29. april og inntil videre.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Alvhild Hedstein, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Alvhild Hedstein er til stede og vil ta sete.

Representanten Siv Jensen vil framsette et representantforslag.

Siv Jensen (FrP) [10:01:27]: På vegne av representantene Harald T. Nesvik, Jan-Henrik Fredriksen, Vigdis Giltun og meg selv har jeg gleden av å fremsette forslag om å be Regjeringen, innen utgangen av 2009, legge frem forslag om en takordning for hvor mye den enkelte selv skal dekke av utgifter til nødvendig tannbehandling.

Presidenten: Representanten Jan-Henrik Fredriksen vil framsette et representantforslag.

Jan-Henrik Fredriksen (FrP) [10:02:05]: Jeg har den glede å overbringe et representantforslag fra Harald T. Nesvik, Vigdis Giltun, Bård Hoksrud og Jan-Henrik Fredriksen om å innføre ICD 10 og ICF som behandlingsnorm av nakkeskader som nasjonal behandlingsnorm i samsvar med WHO-konvensjonen som Norge har ratifisert.

Presidenten: Representanten Vigdis Giltun vil framsette to representantforslag.

Vigdis Giltun (FrP) [10:02:46]: Jeg vil på vegne av Harald T. Nesvik, Jan-Henrik Fredriksen og meg selv fremme forslag om fri etablerings- og refusjonsrett for psykologer og psykiatere med autorisasjon.

Jeg vil samtidig på vegne av Harald T. Nesvik, Jan-Henrik Fredriksen og meg selv fremme forslag om å innlemme Capio Anoreksisenter i ordningen med fritt sykehusvalg.

Presidenten: Representanten Inge Lønning vil framsette tre representantforslag.

Inge Lønning (H) [10:03:28]: Jeg har gleden av å fremsette et forslag fra representanten Sonja Irene Sjøli og meg selv om en ny nasjonal helseplan.

Dernest vil jeg på vegne av representanten Sonja Irene Sjøli og meg selv fremsette et forslag om en konsensuskonferanse for heroinassistert behandling.

Og det tredje forslaget er på vegne av representantene Sonja Irene Sjøli, Vigdis Giltun og meg selv om bedre tilbud til barn med autisme.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.