Stortinget - Møte onsdag den 30. mars 2011 kl. 10

Dato: 30.03.2011

Formalia

Presidenten: Representanten Morten Høglund, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

De innkalte vararepresentantene, for Akershus fylke Anita Orlund og for Hedmark fylke Ivar Skulstad, har tatt sete.

Fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe foreligger søknad om at den innvilgede permisjon for representanten Dagfinn Høybråten forlenges til å gjelde til og med 31. mars.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Kjell Arvid Svendsen, møter fortsatt i permisjonstiden.

Presidenten: Det foreligger to permisjonssøknader: fra representanten Geir Jørgen Bekkevold om permisjon i tiden fra og med 31. mars til og med 4. april og fra representanten Sigvald Oppebøen Hansen om permisjon mandag 4. april – begge for å delta som valgobservatører for OSSEs parlamentariske forsamling under presidentvalget i Kasakhstan.

Disse søknader foreslås behandlet straks og innvilget. – Det anses vedtatt.

Første vararepresentant for Telemark fylke, Hanne Thürmer, befinner seg for tiden utenlands, og er av den grunn forhindret fra å møte i Stortinget under representanten Geir Jørgen Bekkevolds permisjon.

Vararepresentantene for Telemark fylke, Odin Adelsten Bohmann og Dag Sele, foreslås innkalt for å møte i permisjonstiden. – Det anses vedtatt.

Representanten Trine Skei Grande vil framsette et representantforslag.

Trine Skei Grande (V) [10:02:01]: På vegne av stortingsrepresentantene Tord Lien, Elisabeth Aspaker, Dagrun Eriksen og meg sjøl vil jeg fremme forslag om å fryse prosessen med nedleggelse av statlige grunnskoler for hørselshemmede.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.