Stortinget - Møte mandag den 12. desember 2011 kl. 10.05

Dato: 12.12.2011

Formalia

Presidenten: Representantene Gunnar Gundersen, Oskar J. Grimstad, Rigmor Andersen Eide, Marianne Marthinsen, Trine Skei Grande, Siri A. Meling, Erling Sande, Bjørn Lødemel og Snorre Serigstad Valen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra representanten Knut Storberget foreligger søknad om velferdspermisjon i tiden fra og med 12. desember til og med 20. desember.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten, Thor Lillehovde, innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Thor Lillehovde er til stede og vil ta sete.

Statsråd Audun Lysbakken overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Anders B. Werp vil framsette et representantforslag.

Anders B. Werp (H) [10:06:05]: På vegne av André Oktay Dahl, Jan Tore Sanner, Svein Harberg, Bent Høie, Linda C. Hofstad Helleland og meg selv har jeg æren av å fremme et representantforslag om bekjempelse av narkotika på skoler.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten informere om at møtet fortsetter utover kl. 16.00 til dagens kart er ferdigbehandlet.

Presidenten vil også gjøre oppmerksom på at på grunn av den spesielle værsituasjonen vi har i dag, sitter både statsråden med ansvar for miljø og statsråden med ansvar for olje og energi værfast. Vi har imidlertid statsråd til stede, slik at vi er klare til å gå i gang med dagens behandling av sakene. Jeg vil imidlertid i samråd med energi- og miljøkomiteens leder foreslå at vi forandrer på rekkefølgen på sakene, slik at det kan være mulig at i hvert fall olje- og energiministeren får anledning til å rekke deler av budsjettdebatten. Budsjett skal de uansett få. Presidenten vil dermed foreslå at vi – hvis Stortinget kan gi sin tilslutning til det – starter med å behandle sak nr. 4, deretter sak nr. 5, så sakene nr. 2 og 3, som er foreslått behandlet sammen, og deretter sak nr. 1, som er innstillingen om budsjettet. – Det anses vedtatt.

Vi starter da med sak nr. 4.