Stortinget - Møte onsdag den 28. mars 2012 kl. 10

Dato: 28.03.2012

Formalia

Presidenten: Fra representanten Øyvind Vaksdal foreligger søknad om permisjon i tiden fra og med 28. mars til og med 30. mars for å delta i Den Interparlamentariske Unions 126. konferanse i Kampala, Uganda.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknaden behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentanten Terje Halleland innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Terje Halleland er til stede og vil ta sete.

Representanten Hans Olav Syversen vil framsette et representantforslag. Syversen – er ikke til stede – vil ikke framsette et representantforslag, men det vil representanten Christian Tybring-Gjedde. Han vil framsette to representantforslag.

Christian Tybring-Gjedde (FrP) [10:01:27]: På vegne av stortingsrepresentantene Ketil Solvik-Olsen, Kenneth Svendsen, Jørund Rytman og meg selv ønsker jeg å fremsette to representantforslag. Det første er om informasjon til hver enkelt skattyter om hva skattepengene brukes til, det andre forslaget er om graderte parkeringsbøter.

Presidenten: Så vil representanten Hans Olav Syversen likevel framsette et representantforslag!

Hans Olav Syversen (KrF) [10:02:00]: Jeg vet ikke om presidenten synes det er en god forklaring at man har vært på Stortingets andakt. (Munterhet i salen)

Presidenten: Det bør i hvert fall gi grunnlag for tilgivelse! (Latter i salen)

Hans Olav Syversen (KrF) [10:02:23]: Det er godt, særlig når vi nærmer oss påske.

Takk for tilgivelsen. Jeg har gleden av å fremsette forslag på vegne av representantene Dagfinn Høybråten, Line Henriette Hjemdal, Øyvind Håbrekke og meg selv om kompliserte spareprodukter, klageorgan og Finanstilsynets rolle.

God påske!

Presidenten: Takk for det, og representantforslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.