Stortinget - Møte tirsdag den 4. mars 2014 kl. 10

Dato: 04.03.2014

Formalia

Presidenten: Representantene Ingebjørg Godskesen, Lisbeth Berg-Hansen og Eirik Sivertsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Det foreligger fire permisjonssøknader:

  • fra representantene Margunn Ebbesen, Siri A. Meling og Janne Sjelmo Nordås om permisjon i tiden fra og med 4. mars til og med 6. mars, alle for å delta i reise med Stortingets delegasjon for arktisk parlamentarisk samarbeid til Bodø og Svalbard

  • fra Fremskrittspartiets stortingsgruppe om sykepermisjon for representanten Sivert Haugen Bjørnstad fra og med 4. mars og inntil videre

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    For Nordland fylke: Jonny Finstad og Willfred Nordlund

    For Rogaland fylke: Sissel Knutsen Hegdal

    For Sør-Trøndelag fylke: Lill Harriet Sandaune

Presidenten: Jonny Finstad, Willfred Nordlund, Sissel Knutsen Hegdal og Lill Harriet Sandaune er til stede og vil ta sete.

Statsråd Ketil Solvik-Olsen overbrakte 4 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Olemic Thommessen vil framsette et representantforslag.

Olemic Thommessen (H) [10:05:23]: Jeg har gleden av å fremsette forslag om å etablere en ny nasjonal institusjon for menneskerettigheter, organisatorisk underlagt Stortinget og knyttet til ombudsmannen for forvaltningen, Sivilombudsmannen.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil framsette et representantforslag.

Karin Andersen (SV) [10:05:50]: På vegne av Audun Lysbakken og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om umiddelbar stans av utsendelser av lengeværende asylbarn i påvente av nytt regelverk.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten minne om at Stortingets sal-app nå er installert på representantenes iPad-er, og at alle skal ha mottatt informasjon om dette. Fra og med uke 12 vil det ikke lenger bli omdelt sakspapirer på representantenes plasser i salen, men papirdokumenter vil fortsatt være tilgjengelig på skrankene utenfor salen for dem som ønsker det.