Stortinget - Møte mandag den 6. oktober 2014 kl. 10

Dato: 06.10.2014

Formalia

Presidenten: Representantene Ingebjørg Amanda Godskesen, Sverre Myrli, Lise Christoffersen, Morten Wold, Kristin Ørmen Johnsen, Jan Arild Ellingsen, Tore Hagebakken og Frank J. Jenssen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Fra representanten Pål Farstad foreligger søknad om permisjon i dagene 6. og 7. oktober og fra representanten Christian Tybring-Gjedde om permisjon i tiden fra og med 6. oktober til og med 8. oktober, begge for etter invitasjon å delta i det åttende møtet i Asia-Europe Parliamentary Partnership i Roma.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  • Søknadene behandles straks og innvilges.

  • Vararepresentantene for Møre og Romsdal fylke Britt Giske Andersen og for Oslo Peter N. Myhre innkalles for å møte i permisjonstiden.

Presidenten: Britt Giske Andersen og Peter N. Myhre er til stede og vil ta sete.

Statsråd Sylvi Listhaug overbrakte 1kgl. proposisjon (se under Referat 7. oktober).

Presidenten: Representanten Marit Arnstad vil fremsette et representantforslag.

Marit Arnstad (Sp) [10:03:08]: På vegne av representanten Geir Pollestad og meg sjøl vil jeg fremme forslag om erstatningsvern for næringsutøvere innenfor yngelområdet for rovdyr.

Presidenten: Representanten Kjersti Toppe vil fremsette et representantforslag.

Kjersti Toppe (Sp) [10:03:27]: Eg vil på vegner av stortingsrepresentanten Trygve Slagsvold Vedum og meg sjølv fremja eit representantforslag om ein handlingsplan i helsevesenet mot utbreiing av antibiotikaresistente bakterier.

Presidenten: Representanten Hans Fredrik Grøvan vil fremsette et representantforslag.

Hans Fredrik Grøvan (KrF) [10:04:07]: På vegne av representantene Olaug V. Bollestad, Geir Toskedal, Geir Jørgen Bekkevold og meg selv vil jeg fremme et forslag om personlige registreringsskilt på norske kjøretøy.

Presidenten: Representanten Jenny Klinge vil fremsette et representantforslag.

Jenny Klinge (Sp) [10:04:26]: Eg har på vegner av representanten Heidi Greni og meg sjølv gleda av å fremje eit representantforslag om fjerning av foreldingsfristen for brot på straffelova § 148 første ledd første punktum andre straffalternativ (mordbrannparagrafen).

Presidenten: Representanten Geir Pollestad vil fremsette et representantforslag.

Geir Pollestad (Sp) [10:05:06]: På vegne av representanten Liv Signe Navarsete og meg selv vil jeg legge fram forslag om handlingsplan mot antibiotikaresistente bakterier i mat og dyr.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet fortsetter utover kl. 16.00.