Stortinget - Møte tirsdag den 12. januar 2016 kl. 10

Dato: 12.01.2016

Formalia

Presidenten: Da dette er det første møtet i Stortinget i plenum i det nye året, vil presidenten benytte anledningen til å ønske alle representantene velkommen tilbake og håper at alle har hatt en god og trivelig juleferie. Presidenten vil også ønske representantene, regjeringens medlemmer og alle andre som har sitt virke i Stortinget, et riktig godt nytt år og ønske lykke til med vårsesjonen. Så til dagens møte.

Representantene Kåre Simensen, Peter Christian Frølich, Else-May Botten, Janne Sjelmo Nordås, Liv Signe Navarsete, Eva Kristin Hansen og Irene Johansen, som har vært permitterte, har igjen tatt sete.

Den tidligere midlertidig fritatte vararepresentanten for Oslo, Truls Wickholm, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter har også tatt sete:

For Nordland fylke: Tone-Helen Toften

For Sogn og Fjordane fylke: Bjørn Erik Hollevik

For Troms fylke: Siv Elin Hansen

Statsråd Sylvi Listhaug overbrakte 1 kgl. proposisjon (se under Referat).

Presidenten: Representanten Christian Tynning Bjørnø vil framsette et representantforslag.

Christian Tynning Bjørnø (A) [10:03:24]: På vegne av stortingsrepresentantene Trond Giske, Marianne Aasen, Tone Merete Sønsterud, Martin Henriksen, Torgeir Micaelsen, Ingvild Kjerkol og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om en styrket innsats mot mobbing i skolen.

Presidenten: Forslaget vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten gjøre oppmerksom på at møtet i dag om nødvendig fortsetter utover kl. 16.