Stortinget - Møte torsdag den 19. april 2018

Dato: 19.04.2018
President: Tone Wilhelmsen Trøen

Søk

Innhold

Formalia

President: Tone Wilhelmsen Trøen

Presidenten: Det foreligger tre permisjonssøknader:

  • fra representantene Espen Barth Eide, Vetle Wang Soleim og Morten Wold om permisjon i tiden fra og med 23. april til og med 27. april, alle for å delta i møter i Europarådets parlamentariske forsamling i Strasbourg

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Søknadene behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden i tiden fra og med 24. april til og med 26. april:

    • For Buskerud fylke: Tone Heimdal Brataas

    • For Møre og Romsdal fylke: Anders Riise

    • For Oslo: Zaineb Al-Samarai

Presidenten: Representanten Rigmor Aasrud vil fremsette et representantforslag.

Rigmor Aasrud (A) []: På vegne av stortingsrepresentantene Jonas Gahr Støre, Audun Lysbakken, Hadia Tajik, Karin Andersen, Lise Christoffersen og meg selv har jeg den ære å legge fram et forslag om pensjon fra første krone.

Presidenten: Representanten Freddy André Øvstegård vil fremsette et representantforslag.

Freddy André Øvstegård (SV) []: På vegne av representantene Mona Fagerås, Karin Andersen og meg selv har jeg gleden av å sette fram et representantforslag om et femårig nasjonalt løft for bibliotekene for lik tilgang til kultur og kunnskap.

Presidenten: Representanten Audun Lysbakken vil fremsette et representantforslag.

Audun Lysbakken (SV) []: På vegne av representantene Karin Andersen, Nicholas Wilkinson, Petter Eide og meg selv vil jeg sette fram et forslag om å sikre veteraner i internasjonale operasjoner etter 2010 klageadgang på vedtak i erstatningssaker for psykiske skader som følge av utenlandstjeneste.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.

Før sakene på dagens kart tas opp til behandling, vil presidenten opplyse om at møtet fortsetter utover kl. 16.00 til dagens kart er ferdigbehandlet.