Stortinget - Møte tirsdag den 14. november 2017

Dato: 14.11.2017
President: Olemic Thommessen

Søk

Innhold

Formalia

President: Olemic Thommessen

Presidenten: Representantene Tuva Moflag, Per Olaf Lundteigen, Silje Hjemdal, Hege Haukeland Liadal og Solveig Sundbø Abrahamsen, som har vært permittert, har igjen tatt sete.

Følgende innkalte vararepresentanter tar nå sete:

  • For Vest-Agder fylke: Mathias Bernander

  • For Oslo: Zaineb Al-Samarai og Astrid Nøklebye Heiberg

  • For Østfold fylke: Siv Henriette Jacobsen og Elin Tvete

Fra representanten Lars Haltbrekken foreligger meddelelse om at den innvilgede permisjon i tiden fra og med 14. november til og med 16. november endres til å gjelde dagene 15. og 16. november. – Denne meddelelse tas til etterretning.

Fra representantene Åsmund Aukrust og Gisle Meininger Saudland foreligger søknader om permisjon i dagene 15. og 16. november, begge for å delta i høynivådelen av den 23. partskonferanse under FNs klimakonvensjon, COP23, i Bonn.

Etter forslag fra presidenten ble enstemmig besluttet:

  1. Disse søknader behandles straks og innvilges.

  2. Følgende vararepresentanter innkalles for å møte i permisjonstiden:

    • For Vest-Agder fylke: Theodor Barndon Helland

    • For Akershus fylke: Mani Hussaini

Statsråd Sylvi Listhaug overbrakte 2 kgl. proposisjoner (se under Referat).

Presidenten: Representanten Arild Grande vil fremsette et representantforslag.

Arild Grande (A) []: På vegne av stortingsrepresentantene Hadia Tajik, Lise Christoffersen, Siv Henriette Jacobsen, Øystein Langholm Hansen, Jonas Gahr Støre og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om fjerning av utvidet adgang til midlertidig ansettelse.

Presidenten: Representanten Terje Breivik vil fremsette et representantforslag.

Terje Breivik (V) []: På vegner av representantane Trine Skei Grande, Abid Q. Raja og meg sjølv har eg gleda av å setja fram eit representantforslag med den prangande tittelen «å videreføre redegjørelsesplikten fra 1. januar 2018».

Presidenten: Representanten Anette Trettebergstuen vil fremsette et representantforslag.

Anette Trettebergstuen (A) []: På vegne av representantene Hadia Tajik, Rigmor Aasrud, Masud Gharahkhani, Kari Henriksen og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om krav til tros- og livssynssamfunn i forbindelse med offentlig støtte.

Presidenten: Representanten Hans Fredrik Grøvan vil fremsette et representantforslag.

Hans Fredrik Grøvan (KrF) []: På vegne av representantene Olaug V. Bollestad, Steinar Reiten, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv har jeg gleden av å fremme et representantforslag om å gi alle elever i Norge tilbud om skolegudstjeneste før jul.

Presidenten: Representanten Karin Andersen vil fremsette et representantforslag.

Karin Andersen (SV) []: På vegne av stortingsrepresentantene Petter Eide og meg sjøl vil jeg sette fram forslag om å innføre rimelighetsvilkår for internflukt i utlendingsloven, sikre reelle barnefaglige vurderinger mv.

Presidenten: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.