Stortinget - Møte onsdag den 29. mars 2023

Dato: 29.03.2023
President: Masud Gharahkhani

Søk

Innhold

Formalia

President: Masud Gharahkhani

Presidenten []: Fra Arbeiderpartiets stortingsgruppe foreligger meddelelse om at den innvilgede permisjon for representanten Trine Lise Sundnes i tiden fra og med 21. til og med 31. mars er endret til å gjelde til og med 30. mars. – Denne meddelelsen tas til etterretning.

Representanten Sofie Marhaug vil framsette et representantforslag.

Sofie Marhaug (R) []: På vegne av representantene Ola Elvestuen, Kristoffer Robin Haug, Birgit Oline Kjerstad, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om å bryte båndene mellom utbygger og utreder i konsekvensutredninger om natur og klima.

Presidenten []: Representanten Olaug Vervik Bollestad vil framsette et representantforslag.

Olaug Vervik Bollestad (KrF) []: På vegne av representantene Dag-Inge Ulstein, Kjell Ingolf Ropstad og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om opptrappingsplan for landbruket før sommeren.

Presidenten []: Representanten Kristoffer Robin Haug vil framsette et representantforslag.

Kristoffer Robin Haug (MDG) []: På vegne av representantene Rasmus Hansson, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv vil jeg gjerne framsette et representantforslag om billigere og bedre kollektivtransport.

Presidenten []: Representanten Helge André Njåstad vil framsette et representantforslag.

Helge André Njåstad (FrP) []: På vegner av Framstegpartiet sine stortingsrepresentantar Erlend Wiborg, Bård Hoksrud, Himanshu Gulati, Terje Halleland, Sivert Bjørnstad, Marius Arion Nilsen, Tor André Johnsen, Bengt Rune Strifeldt, Frank Edvard Sve og meg sjølv har eg gleda av å setja fram forslag om fjerning av eigedomsskatt.

Presidenten []: Representanten Rasmus Hansson vil framsette to representantforslag.

Rasmus Hansson (MDG) []: På vegne av representantene Kristoffer Robin Haug, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv vil jeg få framsette et forslag om økt produksjon og forbruk av biogass.

Og på vegne av representantene Kristoffer Robin Haug, Lan Marie Nguyen Berg og meg selv vil jeg framsette et forslag om et omsetningskrav for resirkulert fosfor.

Presidenten []: Representanten Erlend Wiborg vil framsette et representantforslag.

Erlend Wiborg (FrP) []: Det er en stor glede på vegne av Fremskrittspartiets representanter Morten Wold, Himanshu Gulati, Sylvi Listhaug, Bård Hoksrud, Helge André Njåstad og undertegnede å fremsette representantforslag om å nekte flyktninger å flytte til andre kommuner før de er selvforsørgende.

Presidenten []: Representanten Marian Hussein vil framsette to representantforslag.

Marian Hussein (SV) []: På vegne av representanten Freddy André Øvstegård og meg selv vil jeg framsette et representantforslag om et bedre tilbud til barn og unge med behov for psykiske helsetjenester.

Og på vegne av representanten Grete Wold og meg selv vil jeg framsette et forslag om bedre samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunene basert på likeverdige parter og uten bøter.

Presidenten []: Forslagene vil bli behandlet på reglementsmessig måte.