Stortinget - Møte tirsdag den 5. desember 2023

Dato: 05.12.2023
President: Masud Gharahkhani
Dokumenter: (Innst. 87 L (2023–2024), jf. Prop. 140 LS (2022–2023))

Søk

Innhold

Sak nr. 9 [13:19:34]

Innstilling fra transport- og kommunikasjonskomiteen om Endringer i vegtrafikkloven (teknisk kjøretøyinformasjon og sikring av last) (Innst. 87 L (2023–2024), jf. Prop. 140 LS (2022–2023))

Talere

Presidenten []: Etter ønske fra transport- og kommunikasjonskomiteen vil presidenten ordne debatten slik: 3 minutter til hver partigruppe og 3 minutter til medlemmer av regjeringen.

Videre vil det – innenfor den fordelte taletid – bli gitt anledning til inntil fem replikker med svar etter innlegg fra medlemmer av regjeringen, og de som måtte tegne seg på talerlisten utover den fordelte taletid, får også en taletid på inntil 3 minutter.

Jone Blikra (A) [] (ordfører for sakene nr. 8 og 9): I forbindelse med Prop. 140 LS for 2022–2023 behandler vi i dag Innst. 88 S for 2023–2024 og Innst. 87 L for 2023–2024 samlet.

Innst. 88 S omhandler samtykke til godkjenning av EØS-komiteens beslutning om å innlemme EU-forordning om de tekniske opplysningene som kan være nødvendige i forbindelse med periodisk kjøretøykontroll, såkalt EU-kontroll.

Dette er en forordning som skal sikre at kontrollorganer og myndigheter skal få tilgang til opplysninger som kan være nødvendige for å kunne foreta en hensiktsmessig periodisk kjøretøykontroll. Den plikten som forordningen pålegger kjøretøyfabrikantene, vurderes som noe nytt som ikke dekkes av gjeldende lovhjemler. Det er derfor nødvendig med en lovendring.

En samlet komité samtykker til godkjenning av EØS-kommisjonens beslutning om innlemmelse i EØS-avtalen av Kommisjonens gjennomføringsforordning 2019/621.

Gjennomføring av denne forordningen betinger endring i vegtrafikkloven. Den nødvendige endringen støttes av en samlet komite i Innst. 87 L. Departementet foreslår også i innstillingen en presisering i vegtrafikkloven for å klargjøre en allerede gjeldende bestemmelse som gir hjemmel til å kunne unnta enkelte personer og virksomheter som foretar arbeid på kjøretøy, krav om godkjenning fra Statens vegvesen. Departementet foreslår også å innføre et nytt tredje ledd i vegtrafikklovens § 23. Dette tillegget pålegger transportforetak et medansvar for lastsikring ved at det skal sette fører i stand til å oppfylle lastsikringskravene.

En samlet komité tilrår de foreslåtte endringer.

Statsråd Jon-Ivar Nygård []: Proposisjonen og innstillingene som Stortinget nå behandler, omhandler endringer i vegtrafikkloven og anmodning om Stortingets samtykke til godkjenning av at forordning EU 2019/621 innlemmes i EØS-avtalen.

Regjeringen ønsker å gjøre transportforetak medansvarlige for trygg sikring av last. Dårlig sikring av last vet vi kan skape farlige situasjoner for sjåføren og andre trafikanter, og det er derfor viktig at lasten sikres tilstrekkelig.

Statens kontroller avdekker mange kjøretøy med mangelfull sikring av last hvert år. Dette er ofte et utslag av manglende opplæring eller rutiner for hvordan lasten skal sikres, og det kan også skape farlige situasjoner for sjåføren og andre trafikanter.

Regjeringen mener det er behov for tiltak som kan bedre lastsikringen i transportsektoren, og lovforslaget anses å kunne bidra til det. Med dette lovforslaget følger vi opp både råd fra Statens havarikommisjon og tiltak i vår egen handlingsplan mot sosial dumping i transportsektoren.

Medansvaret innebærer at transportforetak som har påtatt seg å utføre transportoppdrag, aktivt må legge til rette for at fører har fått nok kunnskap til å oppfylle lastsikringen ved bl.a. god opplæring, gode sikkerhetsrutiner, veiledning ved sikring av last og ved å sørge for at fører har korrekt sikringsutstyr tilgjengelig.

Forslaget innebærer videre at departementet kan fastsette nærmere regler om transportforetakets plikter i forskrift. Lovforslaget vil kunne gi trygghet for fører og bidra til mer trafikksikre transporter.

Norsk lastebilnæring er opptatt av sikker veitransport, og dermed forslaget om medansvar for transportforetakene, og regjeringen mener forslaget vil bidra til ytterligere å heve standarden i næringen.

Proposisjonen inneholder videre forslag om å pålegge kjøretøyfabrikanter en plikt til å tilgjengeliggjøre teknisk kjøretøyinformasjon til bruk i kontroll av kjøretøy, som skal legge til rette for gjennomføring av forordningen. Formålet med forordningen er å sikre verksteder og andre organer som gjennomfører periodisk kjøretøykontroll, tilgang til opplysninger som kan være nødvendige eller hensiktsmessige for gjennomføring av slik kontroll. Fordi den nevnte forordningen nødvendiggjør lovendring, ber vi samtidig om at Stortinget samtykker til godkjennelse av EØS-komiteens beslutning om å innlemme forordningen i EØS-avtalen.

Vi setter pris på at komiteen slutter seg til de forslagene som departementet har fremmet.

Presidenten []: Flere har ikke bedt om ordet til sakene nr. 8 og 9.

Votering, se voteringskapittel